Connect with us

technokrata

Előzd meg a kerti bútorok kárait!

kültéri bútorok

LifeStyle

Előzd meg a kerti bútorok kárait!

Előzd meg a kerti bútorok kárait!

A kerti bútorokra többségében úgy tekintünk, mint egy kellemes kiegészítőre az udvaron, ami ékesíti a környezetét a megjelenésével. Ez alapvetően igaz is, de az idealizált kép sajnos hamar összetörik, mikor ősszel rájössz, hogy nem tudod, mihez kezdj velük a hideg időszakban.

A következő cikkben megvizsgáljuk, hogyan tudod a különböző alapanyagú bútorokat felkészíteni a télre, és hogy hogyan segíthet a megóvásukban a takaróponyva.

Fém alapanyagú kerti garnitúrák

Ezeknél a bútoroknál a legfontosabb a rozsdásodás elleni védelem. Az ilyen típusú bútorok a szilárd burkolatokon elhelyezve könnyűszerrel átvészelik a téli hidegeket minden gond nélkül. Akkor azonban, ha a rozsdásodás bekövetkezik, a problémát rozsdamaró segítségével könnyedén orvosolni lehet. Utána viszont semmiképpen ne feledkezz meg a megfelelő felületkezelésről sem, hogy a kerti bútor még sokáig tündökölhessen eredeti fényében.

Szeretnél Te is a lehető legjobban gondoskodni a hideg évszakok alatt a kerti bútoraidról? Nézd meg a SpaTrend kínálatát, ahol prémiumminőségű kültéri bútorok és hozzájuk való takaróponyvák széles tárházát találod!

Műanyag kerti bútorok

Ebben az esetben nagyon fontos, hogy milyen minőségű alapanyagból készült az adott darab. A modern műanyagok rendkívül ellenállóak a természet erőivel szemben, de a gyengébb kivitelek nagyon megsínylik a hosszú távú kitettséget a hideg és a meleg idők váltakozásának. Ezeken az alacsonyabb minőségű darabokon sárgás foltok jelenhetnek meg, érdessé, szemcséssé válhat a felületük, és repedezni is kezdenek idővel. Ezáltal pedig a bútorok balesetveszélyessé is válnak.

A legtöbb műanyag bútort tehát érdemes fedett helyen vagy takaróponyva alatt tartani a hidegebb időkben.

Fa alapanyagú bútorok

A fa kerti bútorok szinte minden esetben felületkezelt anyagokból készülnek. Ez a védelem viszont nem tart élethosszig, ha sokat van a bútor a szabad ég alatt. Ilyenkor elég egy kis repedés vagy felületi kopás, ahol beszivároghat a víz az anyagba, hogy belülről tegye azt tönkre.

Védekezésképp érdemes megemelni a földfelszínről, hogy a nagyobb esőzések után megmaradó tartós felszíni vizek se tehessenek kárt bennük. Valamint a bútoroknak takaróponyvával tanácsos lefedni a felületét, és érdemes évenkénti rendszerességgel utókezelni az anyagot az UV-sugárzás és a nedvesség ellen.

A szövet bevonatú bútorok védelme

A rozsdamentes vázra épült bútorok esetében időjárásálló szövettel készül a legtöbb esetben a bevonat vagy a kárpitozás. Ilyen esetben viszont hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az adott darab elpusztíthatatlan, nincs szükség további védelemre. A por és az egyéb szennyeződések ellen azonban nem árt, ha takaróponyvával védjük az ilyen alapanyagokból készült kerti bútorainkat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu