Connect with us

technokrata

6 egyszerűen alkalmazható házi praktika duzzadt szemek ellen

Helia-D Herba

LifeStyle

6 egyszerűen alkalmazható házi praktika duzzadt szemek ellen

6 egyszerűen alkalmazható házi praktika duzzadt szemek ellen

A szem alatti duzzanat időnként szinte mindenkinél jelentkezik, és bár általában nem utal komoly problémára, mégis bosszantó tud lenni. Szerencsére léteznek olyan hatásos, de egyszerű módszerek, amelyekkel hamar eltüntethetjük vagy megelőzhetjük a kialakulását.

1. Hűtés

Klasszikus, de annál hatékonyabb módszer. Tegyünk egy fémkanalat a hűtőszekrénybe, majd egy kis idő múlva szedjük ki, és a domború felét finoman nyomjuk a duzzadt területre! A hideg érösszehúzó és bőrnyugtató hatással bír, így rövid idő alatt csillapítja a puffadást.

Ha egy kicsit kényelmesebb módon szeretnénk ezt kivitelezni, akkor a kanál helyett használjunk hűthető gélpárnát! Az a legfontosabb, hogy semmiféle jeges, fagyott tárgyat ne tegyünk közvetlenül a bőrre!

2. Smink

Hogyha tényleg csak pár percünk van orvosolni a problémát, akkor bátran csaljunk egy kicsit, és leplezzük a duzzadt szemeket némi sminkkel! Ha ügyesen bánunk az alapozóval, a korrektorral és a púderrel, akkor remekül elfedhetjük a duzzanatot, senki sem fogja észrevenni.

De ne feledjük, hogy ez csupán tüneti kezelés, nem szüntetjük meg vele a puffadást. Amint akad egy kis időnk, fordítsunk gondot a szemkörnyék fokozott ápolására is!

3. Aloe vera

Nem véletlenül mondják, hogy az aloe vera mindenre jó, hiszen tényleg nagyon sokoldalú gyógynövény. Igen, többek között a szem alatti duzzanaton is segít.

A benne lévő E-vitamin, valamint a különféle antioxidánsok csökkentik a puffadást, és serkentően hatnak a bőr vérkeringésére. Emiatt érdemes tartani egy cserépben szobanövényként, hiszen így mindig rendelkezésre áll a friss gél.

Ám ha nincs, akkor se keseredjünk el, szerezzünk be egy jó minőségű aloe verából készült krémet, például a Helia-D Herba termékcsaládból! A készítménnyel óvatosan krémezzük be a szemek környékét, ügyelve arra, hogy a szembe ne kerüljön!

4. Teafilter

A fekete és a zöld teát nemcsak italként érdemes fogyasztani, ugyanis külsőleg használva számtalan pozitív tulajdonsága van. Például segít a szemkörnyéki duzzanat eltüntetésében is. Készítsünk egy csésze teát, majd némi áztatás után vegyük ki a filtereket, és hagyjuk hűlni kicsit! Addig kortyolgassuk el az italt!

Hogyha a filter már nem forró, csak kellemesen langyos, akkor helyezzük a szem alatti területre, és hagyjuk rajta pár percig! A tealevelekben lévő antioxidánsok fokozzák a bőr vérkeringését, és megszüntetik a duzzanatot.

5. Gondos szemkörnyékápolás

A szemek körül a bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc egyéb területein, ezért ha a sötét karikák és a bőr megduzzadása rendszeresen problémát okoz, akkor extra gondoskodásra van szükség.

Az arckrém mellett használjunk rendszeresen olyan szemkörnyékápolót, ami hidratál, feszesít, és ránctalanít! Ezáltal megelőzhetjük a zavaró esztétikai problémákat.

6. Elegendő pihenés

A szem alatti duzzanat nagyobb eséllyel jelentkezik kialvatlanság esetén. Bármennyire is sűrű a napirendünk, a testi és lelki egészségünk érdekében törekedjünk a legalább 7-8 órás, zavartalan éjszakai alvásra!

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu