Connect with us

technokrata

Vajon a kád vagy a zuhany a jobb választás a fürdőszobába?

kád vagy a zuhany a jobb választás

LifeStyle

Vajon a kád vagy a zuhany a jobb választás a fürdőszobába?

Vajon a kád vagy a zuhany a jobb választás a fürdőszobába?

A fürdőszoba tervezése és átalakítása során az egyik kardinális kérdés, hogy vajon zuhanyt vagy kádat válasszunk a helyiségbe. Sokan nem tulajdonítanak ennek túl nagy jelentőséget, pedig hosszú távon rendkívül fontos, hogy a megfelelő változatot szereltessük be.

Ki akarna később rádöbbenni, hogy a kabin helyett inkább egy hatalmas kádra lett volna szüksége a családnak? Cikkünkben pár tippel segítünk döntésre jutni.

Kád vagy zuhany a jobb választás?

Nincs is annál jobb érzés, amikor egy hosszú és stresszes munkanap után hazatérünk és veszünk egy forró fürdőt. A forró és illatos habokban átadhatjuk magunkat a pihenésnek, de ha mégis csak zuhanyozni van kedvünk vagy időnk, akkor azt is megtehetjük. Ellenben a zuhanykabinok döntő többségében nincs lehetőség habfürdőt venni, így talán ez az egyik legnagyobb érv a kád mellett.

Hátránya azonban, hogy a beszereléshez jóval nagyobb térre van szükség, hiszen több helyet foglal, mint egy sarokban elhelyezhető zuhanyzó. Vannak persze tágasabb kabinok is, amelyekben több lehetőségünk van elidőzni, de összességében ezekben nem sok alkalom adódik a forró habokban üldögélni.

A zuhany előnyei

A kisebb méretekkel rendelkező fürdőszobákban jobb megoldás egy zuhany, hiszen ezeket szinte bármilyen szűk térbe betehetjük. Ahol tehát fontos a helytakarékos kialakítás, ott jó szolgálatot tehet egy kabin beszerelése. A zuhanyt kedvelők sokszor jönnek azzal, hogy tusolás közben sokkal kevesebb vizet használnak fel, mint egy kádfürdő esetében. Persze ez nem minden esetben van így, de tény, ha figyelni szeretnénk a környezetre, akkor szintén jó választás lehet ez a változat.

Mi a helyzet a gyermekes családokban?

Bizonyos mértékben az is befolyásolja a dolgot, hogy van-e gyermek a családban. Ahol kisebbek is élnek, ott sok esetben ideálisabb lehet egy, a Mozaikkerámiánál kapható fürdőkád, amelynek köszönhetően a fürdetés is jóval egyszerűbbé válik. Emellett természetesen idősebbek számára is kézenfekvőbb, hiszen egy csúszásgátlóval ellátott berendezés sokkal biztonságosabb a számukra.

A termékek fajtái

Sokszor azonban hiába is döntjük el, hogy melyiket szeretnénk, a bőség zavarával nézünk szembe. Egy kabin lehet toló- vagy nyílóajtós, hidromasszázs funkcióval ellátott, de akár extrább modell is. A kádak tekintetében pedig lehet szabadon álló, beépített, hidromasszázzsal kiegészített fajta is, így nem csoda, hogy szinte alig bírjuk megtalálni a tökéleteset. Egy minden jóval felszerelt tisztálkodásra szolgáló berendezés azonban sokat adhat hozzá a mindennapjainkhoz.

A döntés tehát nem egyszerű, ám ha van elegendő helyünk, akkor nem muszáj választanunk sem. Amennyiben anyagilag is megengedhetjük magunknak, akkor szereltessünk be kádat és zuhanyt egyaránt. Így biztosan mindennap kényelmesen zárhatjuk le az hosszú estét.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu