Connect with us

Hirdetés

technokrata

A grilltálca és a zöldségek remek párosa

grilltálca

LifeStyle

A grilltálca és a zöldségek remek párosa

A grilltálca és a zöldségek remek párosa

Annak ellenére, hogy sokan tudjuk, hogy a grillen bizony zöldségeket is lehet sütni, mégsem ez az első gondolata az embereknek, mikor a kerti sütögetés szóba kerül. Pedig kifejezetten ínyenc falatokat lehet így készíteni, lássuk tehát, milyen praktikákat érdemes alkalmazni, ha grilltálcán szeretnénk ízletes zöldségeket sütni!

Grillezett zöldségekhez ajánlott fűszerek

Az üzletekben és webshopokban nem túl széles a kifejezetten zöldségekhez való fűszerkeverékek kínálata. Ettől függetlenül viszont kifizetődő magunknak otthon kikísérletezni, hogy mi az, ami nekünk és a vendégeinknek kimondottan ízlik.

A próbálkozásokat érdemes a már jól bevált fűszerekkel kezdeni, és folyamatosan bővíteni a repertoárt vagy a házi fűszerkeverékünk összetételét. A grillezés amúgy is egy kísérletezős műfaj, a legtöbb szakács folyamatosan tökéletesíti a receptjeit. Ezenkívül érdemes egy próbát tennünk a húsokhoz használt fűszerkeverékekkel is, de kimondottan ízletes eredményt kaphatunk akkor is, ha a húsok páclevét használjuk a zöldségekhez.

Milyen zöldségeket milyen technikával grillezzünk?

Magyarországon nagy hagyománya van a hamuban sült krumplinak. Ennek pofonegyszerű a technikája, a burgonyát héjastól alufóliába tekerve tesszük a kialudni készülő tűz hamujába, hogy lassan és fokozatosan süljön át.

Közvetlenül a rácson tudunk kukoricát, hagymát, gombát, paprikát, répát, padlizsánt pirítani. Ha a kisebb zöldségek esetében tartasz tőle, hogy elgurulnak, vagy körülményes a forgatásuk, érdemes lehet egy grillkosarat beszerezned, ami megakadályozza az apróbb ételek elgurulását, hőálló fogantyúja pedig könnyen kezelhetővé teszi.

Kedvet kaptál a grillezett zöldségek készítéséhez? Szükséged van még hozzá néhány speciális kiegészítő beszerzésére? Nézd meg a Grillplaza.hu grilleszközeit, és készíts mennyei finomságokat akár a következő hétvégén!

Miért előnyös a grilltálca használata?

Újabb tanulmányok szerint a szénre csöpögő, majd onnan visszapárolgó zsiradékok számos karcinogént tartalmaznak, amik hosszú távon rákos megbetegedéshez vezetnek. A grilltálca használatával meg tudjuk akadályozni, hogy ezek az anyagok közvetlenül a sülő ételekre rakódjanak.

Ettől függetlenül is egyre nagyobb teret hódít a grilltálca, hiszen számos verziója kapható már manapság. Ilyen például az egyszer használatos verzió is, amit utazások alkalmával nagyon kényelmesen lehet használni. A hagyományos grilltálcákban sokkal szaftosabb ételeket készíthetünk, hiszen megtartják a zsiradékokat, amik alapvetően lecsöpögnének. Sokkal kevesebb gondot kell majd fordítanunk a grillrácsok tisztítására is, ha tálcát használunk, hiszen így nem lesznek rácsra tapadt ételmaradékok sem. Ezenkívül megakadályozzák azt is, hogy a kisebb ételek lepotyogjanak a rácsok között, vagy szerteguruljanak a földön.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés