Connect with us

Hirdetés

technokrata

Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

Samsung Premiere projektor

LifeStyle

Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

A lakókörnyezet elrendezése és az ott található berendezési tárgyak akár egy egész élet történetét elmesélhetik. A belsőépítészeti megoldások és a lakásban található különböző formák kifejező ereje kiemelten fontos a felhasználóknak, a tervezők pedig úgy alkották meg a Samsung The Premiere csúcsprojektort, hogy a mindennapoknak és a legtöbb otthonnak is természetes része lehessen.

A Samsung első, tervezőművészek által megálmodott készüléke a 2016-os The Serif televízió volt, ennek dizájnfilozófiája azóta is felfedezhető a vállalat Lifestyle termékeiben. A The Frame modellek keretes kialakítása például a valódi műalkotásokhoz hasonlóan emeli a helyiségek fényét és a sorozat legújabb tagja, a The Premiere is ezt az utat követi.

A projektor tervezésekor a Samsung szakemberei nemcsak az eszköz működési elvét, hanem a felhasználók szokásait is figyelembe vették. A Premiere kialakítása így inkább egy dísztárgyra emlékeztet, amely akkor is új színt hoz a lakásba, amikor nincs bekapcsolva.

Samsung Premiere projektor

Nagyszerűen illeszkedik az otthoni környezethez

“A Premiere a nappali vagy a hálószoba központi eleme lehet, akárcsak a hagyományos tévék, hiszen ezt a készüléket is a felhasználók átalakuló igényei alapján alkottuk meg”

– mondta el Sungil Bang, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának terméktervezője. A felhasználók ma már nem csak alkalmanként használják a nagyméretű kijelzőket, ezért a Premiere-t is úgy tervezték, mint a televíziókat, hogy mindig használatra készen álljon az élettér központjában. A készülék elsődleges célja, hogy házimozirendszerként működjön, formatervezése azonban lehetővé teszi, hogy ennél sokkal többet adjon hozzá a belső tér kialakításához.

“A Premiere egy prémium berendezés, amely a legújabb technológiákkal készül – tette hozzá a dizájner, Jigwang Kim. – A különleges moziélmény ellenére a hagyományos projektorok bizonyos felhasználók számára kevésbé lehetnek vonzók, hiszen kialakításukkal és működésükkel elrontják a lakásbelső összhangját. Hosszú tervezési folyamat eredményeként alakítottuk ki a Premiere kinézetét, hogy az a valódi lakásokban is könnyen megtalálja a helyét és szinte eggyé váljon a környezetével.”

A folyamat eredményeként a Samsung szakemberei olyan anyaghasználat, megjelenés, szín és méret mellett döntöttek, amely könnyedén beilleszthető a felhasználók otthonába.

Samsung Premiere projektor

A mindennapi élet ritmusára tervezve

“A tervezés során kiemelten figyeltünk arra, hogy a formatervezés természetessége hozzájáruljon a The Premiere felhasználói élményéhez.”

– hangsúlyozta Junpyo Kim, a tervezőcsapat tagja. Annak érdekében, hogy a külső megjelenés tükrözze a termék egyszerű és felhasználóbarát kezelhetőségét, a tervezők folyamatosan szem előtt tartották a felhasználók mindennapos szokásait. Egy olyan kifinomult készülék mellett, mint amilyen a The Premiere, a felhasználóknak nem szükséges olyan előkészületeket végezni a mozidélután előtt, mint a függöny elhúzása, kiegészítő felszerelések vagy külön hangszórók beszerzése.

“Biztosak akartunk lenni abban, hogy a készüléket bárki képes lesz könnyen használni, és nem szükséges a környezetüket a termékhez igazítani – emelte ki Byungwook Kang, tervező. – Ezt a szándékot a tervezési folyamat minden szakaszába belefoglaltunk, így az új technológiák mellett ez az, ami a legjobban jellemzi a Premiere által kínált felhasználói élményt.”

Samsung Premiere projektor

Életteli színek, akár nappali megvilágítás mellett is

A kiváló képminőség az egyik legfontosabb előfeltétele a nagyképernyős (akár 130 colos) moziélményeknek. A Premiere esetében az élénk színek és a fényerő lehetővé teszik, hogy a felhasználók akár napközben, természetes fény mellett, éles szögből is nézhessék kedvenceiket a projektorral. A készülék háromcsatornás lézer egysége és HDR10+ technológiája kiemelkedő színhűséget biztosít. A 2.800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően a külső fény nincs hatással a látványra. Mindezek a technológiák a gondos tervezésnek köszönhetően kompakt formában találhatók meg a Premiere-ben, így a felhasználók otthonában szinte bárhol felállítható.

Samsung Premiere projektor

Lenyűgöző hangzás, integrálva

A megfelelő hangzás nélkül szintén nehéz elképzelni a kiemelkedő házimozi élményt. A projektorokra szerelt hangszórók teljesítménye általában nem elegendő a magával ragadó filmélményhez, a felhasználók ezért legtöbbször extra hangszórókat kell szerelnek fel. A Premiere egy teljesen új szintet képvisel hangminőség terén. A Premiere beépített hangszórója mélyhangsugárzóval és Acoustic Beam térhangzással is rendelkezik és a készülék bal és jobb oldalán, 44 audio nyíláson keresztül bocsát ki hangot, hogy valóban három dimenziós hangélményt teremtsen. A projektor Acoustic Beam technológiáját a fúvós hangszerekhez hasonlóan építették, a hanghullámok hosszú csöveken található nyílásokon át távoznak, így hoznak létre gazdagabb és mélyebb hangot.

A Premiere-t úgy tervezték, hogy könnyedén belesimuljon a környezetébe. A Samsung tervezői csapata azért hozta meg ezt a döntést, hogy olyan terméket készítsen, amely jól működik a tényleges helyzetekben, miközben a valós preferenciáknak és a környezetnek megfelelően érti meg felhasználóit.

A termékért mélyen a zsebbe kell nyúlni, de akár itt megvásárolható.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés