Connect with us

technokrata

Keith Haring újra az akadályok ledöntésére buzdít

Keith Haring Converse

LifeStyle

Keith Haring újra az akadályok ledöntésére buzdít

Keith Haring újra az akadályok ledöntésére buzdít

Az ismert aktivista-graffitiművész, Keith Haring alkotásai és a Converse ikonikus dizájnja egyesültek egy egyszerű, de annál merészebb kollekcióbanA ruhadarabokon és cipőkön Haring sajátos stílusa a merész, fekete-fehér grafikákon keresztül elevenedik meg, melyek arra inspirálják viselőjüket, hogy ne féljenek legyőzni az előttünk álló akadályokat. 

Ha Keith Haring neve először nem is cseng ismerősen, valószínű, hogy jellegzetes műalkotásaival már mindenki találkozott. Az amerikai művész 1958-1990 között élt, és az 1980-as évek pop-artjának egyik legnagyobb képviselője volt. Különleges stílusára tiszta vonalak jellemzőek, motívumai a modern vizuális nyelvezet alapjait jelentik napjainkban is, de Haring művei esztétikai értékük mellett mélyebb jelentést is hordoznak: stílusa azt a meggyőződést testesítette meg, hogy az emberek a kreativitásukkal képesek lehetnek megváltoztatni a világot. Aktivista munkásságának fontos része volt az is, hogy műveit a lehető legszélesebb közönség számára tegye elérhetővé, és ez mára valósággá is vált.

Keith Haring Converse

A kollekció különlegességét adja, hogy most először társul a megkülönböztető stílus és progresszív művészet: Haring ikonikus rajzai a Converse cipőin és ruhadarabjain is megjelennek, így olyan klasszikusokon találkozhatunk a művész alkotásaival, mint a Run Star Hike, Chuck 70 és a Pro Leather modellek. Ezek a darabok mind az ikonikus művész azon rajzai előtt tisztelegnek, amelyek korábban a New York-i metróállomások falain található hirdetőtáblákat is díszítették.

Keith Haring Converse

A Run Star Hike sneakerek fekete vászon felső részén fehér alakok és piros elemek elevenítik meg a művész munkásságát, ráadásul a cipő ikonikus talpán is ugyanez a színskála köszön vissza. A Converse Pro Leather teljes felső részét Haring már jól ismert mintái borítják, aláírása pedig piros színnel jelenik meg, a cipő sarkán kialakított klasszikus fekete színű Pro Leather részleteken, ezzel abszolút figyelemfelkeltővé téve a megjelenést. A Chuck 70 organikus fehér vászonrészén valósággal megelevenednek a hímzett fekete-fehér grafikák, melyeket a visszatérő vörös motívumok és a nyelv teljes hosszában futó Haring aláírás tesznek még izgalmasabbá.

Converse x Keith Haring kollekció már elérhető a Convere márkaboltokban vagy akár online is megrendelhető.

Keith Haring Converse kollekció 2021:

Keith Haring converse kollekció 2021

Keith Haring Converse kollekció 2021

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu