Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virtuális valóság a televíziós műsorokban

virtuális valóság tv műsor 2019

Digitalizáció

Virtuális valóság a televíziós műsorokban

Virtuális valóság a televíziós műsorokban

A folyamatosan fejlődő digitális technológia a televíziós műsorkészítést is egyre hatékonyabban tudja támogatni. A virtuális valóság már nem csak a számítógépek vagy a mobiltelefonok érdekes kiegészítő funkciója, hanem a tv-műsorokban is egyre látványosabb sportközvetítések vagy éppen időjárásjelentések elkészítését teszi lehetővé.

Az alábbi videóban egy Tour de France közvetítésébe pillanthatunk bele, ahol a stúdióban a műsor vendégei a kiterjesztett valóság segítségével mutatták be, hogyan hat a szélirány megváltozása a biciklisekre.

A kommentátorok egyike tulajdonképpen belenyúl a képbe és bábuként mozgatja a kerékpárversenyzők digitális avatarjait. Miközben ide-oda teszik a képernyőn a sportolókat, azok folyamatosan tekernek. Ez a Tour de France során készült különleges elemzés egy dán csatornán volt látható, valószínűsíthető hogy nem csak egy egyszeri alkalom volt ez a bemutató, és egészen biztos hogy nem csak ennél a sportágnál.

Az érdekesebb részek 1 perctől láthatók:

Az amerikai The Weather Channel televíziós csatorna – ami a nap 24 órájában foglalkozik az időjárással – is folyamatosan használja a virtuális valóságot, hogy minél látványosabban és érzékletesebben mutassa be nézőinek a különböző időjárási helyzeteket.

A csatorna ezúttal a jeges viharral érkező ónos eső hatását mutatja be:

Szintén az amerikai The Weather Channel nevű televíziós csatornán volt látható az alábbi műsorrészlet. A lenti videóban a valósághoz nagyon közel álló módon képesek visszaadni egy gigantikus vihar várható pusztítását.

 

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés