Connect with us

technokrata

Nem hiszed el, miért nem tudtak kirabolni egy bankot

LifeStyle

Nem hiszed el, miért nem tudtak kirabolni egy bankot

Ekkora amatőrséget csak ritkán követnek el rablók.

Egy hackercsoport támadt meg egy bangladesi pénzintézetet. Tervük az volt, hogy végrehajtják a legnagyobb bankrablást, ám a folyamat közben egyikük hibázott, ami végzetesnek bizonyult az akciót nézve. A bűnözők 1 milliárd dollárt ( 280 milliárd) forintot próbáltak meg maguknak eljuttatni a bankból.

A tolvajok a pénzintézet biztonsági rendszeréből lopták el a hozzáféréshez szükséges adatokat, majd az amerikai FED bankból igyekeztek a Fülöp-szigeteki illetve Srí Lanka-i számláikra továbbutalni a pénzt. Az első négy utalás simán megvolt, ezzel 81 millió dollárt kaszáltak, azonban az ötödiknél követték el a hibát. Az egyik hacker elírta a kamu szervezetük nevét az utalás kérelemben és így meghiúsult a tranzakció. Az amerikai banknak feltűnt a különösen sok pénzmozgás és azonnal szólt a bangladesi pénzintézetnek.

dollar

A már ellopott pénz egy részét sikerült visszaszerezni. Az ország pénzügy minisztere fontolgatja, hogy beperli  a Fed-et, mivel szerinte felelősséget kell vállalniuk a lopásért, mert nem állították le a tranzakciókat.

 

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin