Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a SIM kártyák korszakának?

LifeStyle

Vége a SIM kártyák korszakának?

A mobilszolgáltatók elfogadták a virtuális SIM-kártyát.

A GSMA ( Groupe Speciale Mobile Association) elfogadta a virtuális SIM-kártya szabványát,  így akár több előfizetés is kapcsolható egy eszközhöz – jelent meg a mai közleményben.  Célja ennek a lépésnek nem az volt, hogy a fizikai SIM-ek eltűnjenek, hanem a mobil hálózati szolgáltatások igénybevételére jogosult eszközök bővítése egyes előfizetéseken belül.

sim-card-thumb-v1

Az iparban nem újdonság az ilyen virtuális kártya. Egyes ágaiban már sikeresen alkalmazzák a gépek közti mobil kommunikációs adatforgalom lebonyolítására (M2M). Az eSIM a hagyományos szolgáltatói azonosítással eleve ellátott kártya helyett a készülékbe integrált titkosított kommunikációs csatornán, szoftveresen aktiválhatók és írhatók.

További hatalmas előny, hogy innentől nem lesz méretkorlátja egy telefonnak. Gyakorlatilag bármekkora eszközt tudunk majd telefonkként használni. Tehát okosórák, fitness-trackerek, szemüvegek mind elképzelhető, hogy telefonként funkcionálnak majd a jövőben. Várhatóan Európában elsőként a Vodafone Németországban vezetheti majd be az újdonságot a Samsung Gear S2 classic 3G-vel.

 

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés