Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent forradalmasíthat a világ legdrágább anyaga!

LifeStyle

Mindent forradalmasíthat a világ legdrágább anyaga!

A teljes technikai világ megújulhat az anyag segítségével.

14 év kemény munkájának köszönhetően a Designer Carbon Materials nevű cég kifejlesztett egy olyan anyagot amivel áttörés érhető el az elektronikai és az autóipar területén. A rengeteg munkának és még több pénznek köszönhetően megszületett az endohedrális fullerén.

Most szállították ki az első megrendelőnek, akinek 22 ezer fontot, tehát nagyjából 9,5 millió forintot kellett fizetnie, 200 mikrogrammért, ami az emberi hajszál harmadát jelenti. Ebből kiszámítható, hogy 1 milligram 48 millióba, míg egy gramm 43 milliárd forintba kerülhet.

cover-image

Az anyag helyettesíthetné a még ma is szobányi nagyságú atomórákat, és helyére egy chip nagyságba képesek lennének ezt elhelyezni. Ez által alkalmas lenne telefonokba is tenni a minimális méretűre zsugorodott szerkezetet. A fejlesztő szerint ez hozza majd az áttörést és az új generációt az okostelefonok világában.

Szintén nagy hasznát venne az autóipar, mivel a GPS rendszerek pontossága 1 mm-re csökkenne, tehát mondhatni hajszál pontos helymeghatározást kaphatunk. Ezt főleg a most megjelenő vezető nélküli autókban lehetne hasznosítani, ott ugyanis nagyon fontos a pontos távolság ismerete.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés