Connect with us

Hirdetés

technokrata

A virtuális valóság sem lesz fájdalommentes

LifeStyle

A virtuális valóság sem lesz fájdalommentes

Hamarosan az ütéseket is érezni fogjuk a digitális világban.

A virtuális valóság szinte már nem is számít újdonságnak. Először az Oculus majd a Samsung és más gyártók is előálltak saját megoldásaikkal. Azonban a látvány mit sem ér, ha érezni nem tudunk az így alkotott digitális világban.

Számos egyetem kutatói dolgoznak már azon, hogyan lehetne közelebb hozni a virtuális valóságot a felhasználókhoz, és különféle hardvereket hoztak már létre ezen célból.

Most azonban egy újabb áttörésnek lehetünk szemtanúi, ugyanis a német Hasso Plattner intézet bemutatta az Impactot. Az eszköz a végtagokra erősítve működik, és nem csak rezgéssel, hanem elektromos stimulálással is visszajelez használójának. A bemutatóvideóban egy boxjáték ütéseit illetve a labda érintését is érzi a játékos.

Ez persze még csak prototípus, így a végleges verzió sokkal fejlettebb lesz. Elmondásuk szerint az egységek wifin keresztül kommunikálnak majd, ezáltal a vezetékek a szabad mozgásban sem zavarják a játékost. Érdekes lesz látni, ha már minden izomcsoportra elkészül az újdonság, és tényleg vékony lesz a határ a digitális valóság és a valódi élet között.

Forrás: BGR



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés