Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy ilyen kerékpárral te is szívesen járnál dolgozni

LifeStyle

Egy ilyen kerékpárral te is szívesen járnál dolgozni

Eljött az idő, hogy a kerékpár mint közlekedési eszköz teljesen megújuljon.

Számtalan hírt olvashatunk az autók, a repülők, a kötöttpályás járművek újabb és újabb generációiról, fejlesztéseiről. Azonban a jó öreg kerékpárra nem igazán irányult nagy figyelem, egészen mostanáig. Robert Egger-nek hívják az illetőt, aki megalkotta a fUCI néven bemutatott különleges koncepciót. Ő egyébként a biciklikkel foglalkozó Specialized cég tervezőmérnöke, tehát nem ismeretlen terepen kellett alkotnia.

fuci_bike_1

Már a névválasztás sem véletlen, a fUCI-ból az UCI egy nemzetközi kerépáros szervezetre utal. No persze nem a név a lényeg, hanem ami mögötte van. A fUCI ugyanis messze modernebb és vagányabb bármilyen eddig látott biciklihez képest. Külsejét elsősorban az áramvonalidomokkal telepakolt váz uralja, amely mögött persze szuperkönnyű anyagok rejtőznek, hogy a cipelés se okozzon gondot.

fuci_bike_2

Olyan érdekességekre bukkanhatunk rajta, mint az ülés alá épített tárolórekesz, itt egy kabát is elfér. Ugyancsak különleges a kormányra szerelt szélterelő plexi és a mögötte kialakított okostelefon tartó. Akár tekernünk sem kell, mert egy lítium-ion akkumulátorral haladhatunk, ez persze bármikor újratölthető, és el is távolítható, a hagyományos pedálmeghajtás pedig bármikor rendelkezésre áll.

fuci_bike_4

A telefonos tartónak nem csupán a készülékünk védelme a szerepe, hanem a kerékpár funkcióit a mobilunkról tudjuk vezérelni, valamint a menetadatokat is rögzíthetjük rajta. A fUCI koncepció elkészítése nagyjából hat hónapot vett igénybe, azt viszont még nem tudni, forgalomba kerülhet-e a különleges járgány és ha igen, akkor mennyibe fog kerülni.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés