Connect with us

technokrata

Egy ilyen kerékpárral te is szívesen járnál dolgozni

LifeStyle

Egy ilyen kerékpárral te is szívesen járnál dolgozni

Eljött az idő, hogy a kerékpár mint közlekedési eszköz teljesen megújuljon.

Számtalan hírt olvashatunk az autók, a repülők, a kötöttpályás járművek újabb és újabb generációiról, fejlesztéseiről. Azonban a jó öreg kerékpárra nem igazán irányult nagy figyelem, egészen mostanáig. Robert Egger-nek hívják az illetőt, aki megalkotta a fUCI néven bemutatott különleges koncepciót. Ő egyébként a biciklikkel foglalkozó Specialized cég tervezőmérnöke, tehát nem ismeretlen terepen kellett alkotnia.

fuci_bike_1

Már a névválasztás sem véletlen, a fUCI-ból az UCI egy nemzetközi kerépáros szervezetre utal. No persze nem a név a lényeg, hanem ami mögötte van. A fUCI ugyanis messze modernebb és vagányabb bármilyen eddig látott biciklihez képest. Külsejét elsősorban az áramvonalidomokkal telepakolt váz uralja, amely mögött persze szuperkönnyű anyagok rejtőznek, hogy a cipelés se okozzon gondot.

fuci_bike_2

Olyan érdekességekre bukkanhatunk rajta, mint az ülés alá épített tárolórekesz, itt egy kabát is elfér. Ugyancsak különleges a kormányra szerelt szélterelő plexi és a mögötte kialakított okostelefon tartó. Akár tekernünk sem kell, mert egy lítium-ion akkumulátorral haladhatunk, ez persze bármikor újratölthető, és el is távolítható, a hagyományos pedálmeghajtás pedig bármikor rendelkezésre áll.

fuci_bike_4

A telefonos tartónak nem csupán a készülékünk védelme a szerepe, hanem a kerékpár funkcióit a mobilunkról tudjuk vezérelni, valamint a menetadatokat is rögzíthetjük rajta. A fUCI koncepció elkészítése nagyjából hat hónapot vett igénybe, azt viszont még nem tudni, forgalomba kerülhet-e a különleges járgány és ha igen, akkor mennyibe fog kerülni.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin