Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb taggal bővült a Sony díjnyertes α7 kamera szériája

LifeStyle

Újabb taggal bővült a Sony díjnyertes α7 kamera szériája

A Sony bejelentette a kompakt, full-frame α7S II-t.

Magas érzékenységével, az ISO széles átfogása és öttengelyű képstabilizálóval az α7S II kiváló képminőséget kínál a legnagyobb kihívást jelentő fényviszonyokkal dolgozó fotósoknak. Legyen bár fényes nappal vagy sötét éjszaka, az α7S II egészen új szintre emeli a fényképezés kifejezőerejét, bármilyen zársebességgel is dolgozik az ember. Az α7S II ezenkívül kombinálja a profi videó funkciókat, ideértve a 4K felbontású videók forgatásának képességét egyidejű szenzorkiolvasással, pixel binning nélkül full-frame formátumban, ami rendkívül vonzóvá teszi fényképészeknek és filmeseknek egyaránt.

Az α7S II elképesztő érzékenységi skálája ISO 50-409600[i]-ig terjed, a 35mm full-frame 12.2 megapixel-es[ii] szenzornak és a BIONZ X képfeldolgozónak köszönhetően. A szenzor optimalizálja a beérkező jelek átfogását az ISO teljes terjedelmében, szélesíti a fokozatos színátmenetek skáláját magas fényviszonyok közt, és minimalizálja a zajokat a sötét képeken, tehát még a legextrémebb környezetben is nagyszerűen teljesít. A BIONZ X továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmusa a legjobbat hozza ki a szenzorból, és javítja a képalkotást a teljes ISO tartományban, külön tekintettel a közép tónusokra és a csúcsfényekre. Ez azt jelenti, hogy a létrejött állókép vagy film rendkívüli részletgazdagságot mutat, minimális zajjal.

Videó Mester

Az α7S II képes 4K[iii] felbontású videók belső rögzítésére az XAVC S formátumban[iv], így a kép rendkívül részletes. Ez azért lehetséges, mert a pixelektől származó teljes információ sorugrás és pixel binning nélkül kerül felhasználásra. Így a kamera képes maximalizálni a full-frame szenzor teljes erejét és 4K videókat felvenni élesebb képpel és elhanyagolható moaré hatással. Full HD videók forgatása[v] is pixel binning nélkül történik. Egyidejű szenzorkiolvasás pixel binning nélkül, vagyis megközelítőleg ötször annyi pixelből gyűjt információt, mint amennyi Full HD[vi] minőséghez szükséges, és tömöríti az információkat, hogy magas minőségű filmek készülhessenek.

Az α7 szériában egyedülállóan, az α7S II képes 120fps 100Mbps[vii]-ban rögzíteni, egyidejű szenzorkiolvasással, pixel binning nélkül full-frame formátumban, ami gyönyörű 4x/5x-ös lassított felvétellé[viii] szerkeszthető, Full HD-ban. Az α7S II szintén képes 4x/5x-ös lassított felvétel belső készítésére, ami azonnal visszanézhető a kamerakijelzőn.

A videó funkció további profilokkal bővült; S-Gamut3.Cine/S-Log3 és S-Gamut3/S-Log3. Ezek az új profilok széles dinamikai tartományt és könnyebben kivitelezhető színkorrekciót biztosítanak. Az α7S II még hatásos, 14-fényértéket is biztosít az S-Log3 gamma beállításban. A fényképezőgép S-Gamut/S-Log2-vel is kompatibilis, ami nagyon népszerű az operatőrök és a filmesek körében. A Gamma Display Assist egy új funkció, ami lehetővé teszi a használónak, hogy S-Log filmeknél forgatás közben ellenőrizzék a képeket vagy a fókuszt, a Zebra funkció pedig tovább fejlesztett változatban biztosítja a még nagyobb kontrollt.

Öttengelyes képstabilizáló

Az új α7S II-t az innovatív öttengelyű képstabilizáló rendszerrel rendelkezik, ami nagyon népszerűnek bizonyult az α7 II és az α7R II kamerák esetében. A rendszer forgatás közben öt tengely mentén korrigálja a kamera rázkódását, ide tartoznak: a minden irányba fellépő remegés (dőlés és legyező mozgás), ami a leginkább befolyásolja a képminőséget és sokszor megesik a teleobjektíves lencsékkel; a svenkelés (pásztázás, panorámázás az X és Y tengelyen) közbeni rázkódás, ami a nagyítás növelésével válik észrevehetővé; és a forgási rázkódás, ami gyakran befolyásolja az éjszakai fotózást és videó felvételeket.

Autofókusz pontosság

Az autofókusz rendszert az α7S II-ben tovább fejlesztették, így már 169 fókuszpontot kínál a gyors, precíz és pontos fókuszáláshoz.[ix] A minimális képzajjal dolgozó képszenzor képessé teszi a Fast Intelligent AF-et arra, hogy a kontrasztokat könnyebben felismerje és gyorsan reagáljon, még alacsony fényviszonyok között is (EV-4-ig bezárólag), amikor még szabad szemmel is nehezen látni. Videó készítésénél az AF teljesítménye kétszer gyorsabb, mint az elődjéé.[x]

Elektronikus képkereső

Az XGA OLED Tru-Finder az α7S II-ben továbbfejlesztett változatban található meg, így a világon a legnagyobb, 0,78-szoros képkereső nagyítást[xi] kínálja (durván 38,5 fokos látószögből), és tiszta képet ad az egész képernyőfelületen. A ZEISS T* Coating használata radikálisan csökkenti a tükröződést a keresőn, és az optikai képkeresővel ellentétben, az OLED Tru-Finder azonnal képes megmutatni, hogyan befolyásolja a képet az expozíció kompenzálás, a fehéregyensúly és más beállítások.

Felhasználói fejlesztések

A magnézium-ötvözetből készült test egyszerre könnyű és masszív, a fogása és a fényképező gomb új dizájnt kaptak úgy, hogy a kamera még jobban kézre álljon. Azokra az esetekre, amikor bele kell olvadni a környezetbe, a halk fényképezés módot aktiválható öt képkocka/másodperc sebességű sorozatfényképezéséhez[xii], a megbízhatóság növelését pedig a zárszerkezet mozgásánál keletkező rezgések csökkentése szolgálja.[xiii] Az objektívrögzítő foglalat megerősítésre került, így nagyobb rugalmasságot ad, más gyártók objektívjeivel is. Az új gépet USB csatlakozón keresztül is tölthetjük, akár használat közben is, így meghosszabbítva a működési idejét. A kényelmesebb és biztonságosabb tárolás érdekében a Sony megalkotta az LCS-EBF prémium bőrtokot az α7S II számára, amely használható az α7R II-höz és az α7 II-höz is.

Az α7S II Wi-Fi® és NFC kompatibilis, és használható a Sony PlayMemories Mobile applikációjával, ami elérhető Android™ és iOS™ készülékeken ugyanúgy, ahogy a Sony egyre növekvő számú PlayMemories Camera applikációi is, (az applikációk nem minden országban érhetőek el), amik számtalan érdekes és kreatív képességekkel ruházzák fel a fényképezőgépet.

További információk a www.sony.net/pmca oldalon találhatók.

 

A Sony új, α7S II full-frame cserélhető objektíves digitális fényképezőgépe Európában 2015 novemberétől érhető el.

[i] Standard ISO 100 – 102400, kiterjeszthető ISO 50-409600

[ii] Megközelítő effektív megapixelek

[iii] QFHD: 3840 x 2160. Belső felvétel és HDMI csatlakozó, mindkettő 4K felbontásban, elérhető full-frame formátumban

[iv] Class 10-nél magasabb SDXC memóriakártya szükséges filmek forgatásához XAVC S formátumban

[v] 24p/30p

[vi] 1920 x 1080

[vii] UHS Class 3 memóriakártya szükséges 100Mbps-es felvételhez

[viii] 30p (25p) vagy 24p

[ix] Az α7S-hez képest

[x] Az α7S-hez képest, Full HD filmek forgatásakor.

[xi] A digitális kamerák közt. A kereső nagyítás kb. 0.78x (50mm lencsékkel, végtelenre állítva (-1m-1). A sajtókiadványok idejét illetően, Sony kutatás alapján.

[xii] Gyorsasági elsőbbség folytonos mód. Fókusz és expozíció beállítások az első kép beállításait rögzítve.

[xiii] 500,000-körös teherbírás. A Sony belső tesztjeire alapozva, az elektronikus elülső redőny zárszerkezet aktiválásával.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés