Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenyűgöző a GE új mikroszkópja

LifeStyle

Lenyűgöző a GE új mikroszkópja

A GE Healthcare Life Sciencesnél kifejlesztettek egy új tudományos mikroszkópot, aminek segítségével a kutatók különféle mintákat analizálhatnak és vizualizálhatnak. A Cytell egy költséghatékony és intuitív képalkotó készülék, amely a mikroszkóp és sejtanalizáló ötvözetéből született. Az automata hibrid készülék a tablethez hasonló felhasználói interfésszel rendelkezik, és a működtető szoftver lehetővé teszi, hogy a kutatók könnyedén navigálhassanak a különféle funkciók között. Dary Sarkis, a GE munkatársa eddig több mint 2000 felvételt készített a Cytellel, és összeállított egy színpompás válogatást (lásd alább).

A GE Healthcare Life Sciences által kifejlesztett Cytell névre hallgató új készülék egy viszonylag olcsó és intuitív képalkotó rendszer, amely a mikroszkóp és sejtanalizáló ötvözetéből született. Könnyedén elfér egy laboratóriumi széken, és a segítségével a kutatók különféle mintákat analizálhatnak és jeleníthetnek meg, legyen szó rovarlábról vagy sejtekről. „Olyan ez, mint egy automata fényképezőgép” – magarázta Dary Sarkis, a GE Healthcare tudományos mikroszkópok készítésével foglalkozó munkatársa. „Rengeteg mikroszkóppal dolgozó szakember sok értékes időt pocsékol el a tökéletes kép megalkotásával. A Cytellel elég öt perc, és garantáltan olyan képet tudok készíteni, amit bátran megmutathatok másoknak is.”

A nagyjából egyéves Cytell a high-end DeltaVision mikroszkóp és az IN Cell analizáló készülékekben használt technológiára épül. A GE munkatársa szerint a Cytell „végeredményben egy automata hibrid készülék: a mikroszkóp, sejtszámláló és a citométer ötvözete” (ez utóbbi készüléket sejtmérésre használják). A tablethez hasonló felhasználói interfésszel rendelkezik, és a működtető szoftver lehetővé teszi, hogy a kutatók könnyedén navigálhassanak a különféle funkciók között. „Tere nyílik specifikus kísérletek beállításának, mindezt rendkívül egyszerűen. A szerkezet ezután automatikusan kinyeri a kívánt adatokat grafikonok, táblázatok és riportok formájában. Így hamar kiderül, működik-e egy-egy elképzelés” – teszi hozzá.

Sarkis eddig több mint 2000 felvételt készített a Cytellel, és összeállított egy válogatást a legjobban sikerült képekről, melyek közül a legjobbakat az alábbiakban tekintheti meg (Fotók: Gary Sarkis és Healthcare Life Sciences):



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés