Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Honor V30-as 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

Honor mobiltelefonok V30 pro

Kütyük

A Honor V30-as 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

A Honor V30-as 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

A Honor mobiltelefonok már régóta az ár/teljesítmény verseny győztesei között vannak, és úgy tűnik továbbra is megvédik ezt a címet. 2019. november 26-án mutatták be a Honor V30 (Pro)-t Kínában, melyet középkategóriás áron nyújtja egy magas kategóriás készülék tulajdonságait. Nézzük meg, hogy mik is ezek pontosan és mit tesz a gyártó most, hogy nem használhatja a Google alkalmazásokat.

Honor mobiltelefonok V30 pro

A Honor V30 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

A kiváló fényképek készítésének lehetősége a Honor mobiltelefonok egyik legerősebb tulajdonsága, ami nem csoda, hiszen a Huaweien keresztül közvetlen hozzáférésük van a legújabb technológiákhoz. A Honor V30 5 kamerával érkezik majd: két elülső és három hátsó. Két érzékelő a szelfikamerában ritka, mint a fehér holló, a kevés modell közül az egyik ahol találkozhatunk ezzel a megoldással, az pl. a Samsung Galaxy S10. A Honor V30 elülső főkamerája 32 Mpx-es, melyet egy 8 Mpx-es ultraszéles lencse kísér. Két kamerával a telefon képes pontosan elkülöníteni és elmosni a hátteret és kiemelni az embereket.

A Honor V30 (Pro) legnagyobb fegyvere azonban a hátsó kamera. Az alábbi paraméterek az egyes verzióktól függenek

V30-as modell:

  • 40 Mpx-es fő lencse, f/1,8-as rekesz érték
  • ultraszéles 8 Mpx-es érzékelő f/2,4-es rekesz értékkel
  • 8 Mpx-es teleobjektív optikai zoommal és f/2,4-es rekesz értékkel

V30 Pro modell:

  • 40 Mpx-es fő lencse, f/1,7-es rekesz érték
  • ultraszéles 12 Mpx-es érzékelő f/2,2-es rekesz értékkel
  • 8 Mpx-es teleobjektív optikai zoommal és f/2,4-es rekesz értékkel

Honor mobiltelefonok V30 pro

5G hálózat támogatása

A Honor mobiltelefonok közül a Honor V30 az első modell, amely az 5G mindkét típusát támogatja, vagyis az NSA-t és az SA-t is. A Pro verzióban az 5G modem a Kirin 990 integrált része. Ez a Huawei Mate 30-nál is így van. A Honor V30 processzora nem támogatja az új hálózatokat, ezért egy hozzáadott modulra támaszkodik. De a legfontosabb, hogy mindkét modell támogatja az új technológiát.

A Honor V30 (Pro) teljesítménye

A Honor V30-at az egyik legjobb processzorral, a nagy teljesítményű HiSilicon Kirin 990-nel szerelték fel. Ugyanez a lapkakészlet szerepel a Huawei P40-ben, amely a kínai gyártó „zászlóshajó” készüléke.

Örülhetünk a Honor V30 6 GB RAM-jának is és a 8 GB-nak a V30 Pro esetében. A hasonló felszereltségű modellekért a versenytárs márkák általában jelentősen magasabb készülékárat szoktak megállapítani és jellemzően nem adnak mellé 5G támogatást. Az akkumulátor kapacitása is barátságos 4 200 ill. 4100 mAh (V30 Pro). A vezetékes töltés 40 W-on történik, vezeték nélküli töltés a valamivel lassabb 27 W-on.

Honor V30 (Pro) Google nélkül?

Eddig a pontig a Honor V30 szinte tökéletesnek tűnik. A Huawei vagy a Honor azonban nem használhatja a Google összes szolgáltatását. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a Google Maps, YouTube és Google Play nélkül kell boldogulnia a felhasználónak. De úgy tűnik, hogy a Honor elfogadható kompromisszumot választott.

Bár a Honor V30 nem fér hozzá a Google Play áruházhoz, a telefonon Android 10-et kapunk 3. generációs Magic UI-val, és talán még az előző bekezdésben említett legnépszerűbb Android-alkalmazások portjával is találkozhatunk.

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés