Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Honor V30-as 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

Honor mobiltelefonok V30 pro

Kütyük

A Honor V30-as 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

A Honor V30-as 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

A Honor mobiltelefonok már régóta az ár/teljesítmény verseny győztesei között vannak, és úgy tűnik továbbra is megvédik ezt a címet. 2019. november 26-án mutatták be a Honor V30 (Pro)-t Kínában, melyet középkategóriás áron nyújtja egy magas kategóriás készülék tulajdonságait. Nézzük meg, hogy mik is ezek pontosan és mit tesz a gyártó most, hogy nem használhatja a Google alkalmazásokat.

Honor mobiltelefonok V30 pro

A Honor V30 5 kamerával és 40 Mpx-el érkezik

A kiváló fényképek készítésének lehetősége a Honor mobiltelefonok egyik legerősebb tulajdonsága, ami nem csoda, hiszen a Huaweien keresztül közvetlen hozzáférésük van a legújabb technológiákhoz. A Honor V30 5 kamerával érkezik majd: két elülső és három hátsó. Két érzékelő a szelfikamerában ritka, mint a fehér holló, a kevés modell közül az egyik ahol találkozhatunk ezzel a megoldással, az pl. a Samsung Galaxy S10. A Honor V30 elülső főkamerája 32 Mpx-es, melyet egy 8 Mpx-es ultraszéles lencse kísér. Két kamerával a telefon képes pontosan elkülöníteni és elmosni a hátteret és kiemelni az embereket.

A Honor V30 (Pro) legnagyobb fegyvere azonban a hátsó kamera. Az alábbi paraméterek az egyes verzióktól függenek

V30-as modell:

  • 40 Mpx-es fő lencse, f/1,8-as rekesz érték
  • ultraszéles 8 Mpx-es érzékelő f/2,4-es rekesz értékkel
  • 8 Mpx-es teleobjektív optikai zoommal és f/2,4-es rekesz értékkel

V30 Pro modell:

  • 40 Mpx-es fő lencse, f/1,7-es rekesz érték
  • ultraszéles 12 Mpx-es érzékelő f/2,2-es rekesz értékkel
  • 8 Mpx-es teleobjektív optikai zoommal és f/2,4-es rekesz értékkel

Honor mobiltelefonok V30 pro

5G hálózat támogatása

A Honor mobiltelefonok közül a Honor V30 az első modell, amely az 5G mindkét típusát támogatja, vagyis az NSA-t és az SA-t is. A Pro verzióban az 5G modem a Kirin 990 integrált része. Ez a Huawei Mate 30-nál is így van. A Honor V30 processzora nem támogatja az új hálózatokat, ezért egy hozzáadott modulra támaszkodik. De a legfontosabb, hogy mindkét modell támogatja az új technológiát.

A Honor V30 (Pro) teljesítménye

A Honor V30-at az egyik legjobb processzorral, a nagy teljesítményű HiSilicon Kirin 990-nel szerelték fel. Ugyanez a lapkakészlet szerepel a Huawei P40-ben, amely a kínai gyártó „zászlóshajó” készüléke.

Örülhetünk a Honor V30 6 GB RAM-jának is és a 8 GB-nak a V30 Pro esetében. A hasonló felszereltségű modellekért a versenytárs márkák általában jelentősen magasabb készülékárat szoktak megállapítani és jellemzően nem adnak mellé 5G támogatást. Az akkumulátor kapacitása is barátságos 4 200 ill. 4100 mAh (V30 Pro). A vezetékes töltés 40 W-on történik, vezeték nélküli töltés a valamivel lassabb 27 W-on.

Honor V30 (Pro) Google nélkül?

Eddig a pontig a Honor V30 szinte tökéletesnek tűnik. A Huawei vagy a Honor azonban nem használhatja a Google összes szolgáltatását. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a Google Maps, YouTube és Google Play nélkül kell boldogulnia a felhasználónak. De úgy tűnik, hogy a Honor elfogadható kompromisszumot választott.

Bár a Honor V30 nem fér hozzá a Google Play áruházhoz, a telefonon Android 10-et kapunk 3. generációs Magic UI-val, és talán még az előző bekezdésben említett legnépszerűbb Android-alkalmazások portjával is találkozhatunk.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés