Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung innovációja a forgó kamera

Samsung Galaxy A80

Kütyük

A Samsung innovációja a forgó kamera

A Samsung innovációja a forgó kamera

Az okostelefon gyártó koreai Samsung a technológiai piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált – a vállalat a telefonok mellett órákat, számítógépeket, kamerákat, televíziókat és tankokat is gyárt, valamint a világ legmagasabb épületét, a Burj Khalifát is felépítette az Egyesült Arab Emírségekben. Ennek eredményeként a Samsung mobiltelefonok mindig egyet jelentettek a minőséggel és az innovációval.

A Samsung Galaxy A80 készülék tud valamit, ami mások nem

A technológiai innováció egyik érdekes példája a forgó kamera, amellyel a Samsung Galaxy A80 büszkélkedhet. A Galaxy A sorozat tagját a Samsung 2019-ben mutatta be, és az újítással új területre lép a Galaxy márka, melyet több millió felhasználó használ évek óta.

A Samsung Galaxy A80 ennek a megoldásnak ritka, sőt talán kivételes képviselője. Mitől más ez a kamera? A legtöbb versenytárs telefonjaihoz képest az egyik jelentős változás, hogy a Galaxy A80 kijelzőjén nincs kivágás, amelyben manapság az elülső szelfi kamerát szokás elrejteni. Ezenkívül – és ez is jelentős változtatás – a felhasználó olyan telefont vehet kézbe, amelynek az elülső kamerája ugyanolyan jó minőségű képeket készít, mint a hátsó. Más készülékeknél a szelfi kamera a telefon hátsó fényképezőjének gyengébb verziója szokott lenni.

Samsung Galaxy A80

A Samsung Galaxy A80 esetében a felhasználó azzal a tripla kamerával szelfizhet, amely eddig a klasszikus fényképezéshez állt rendelkezésre. A fő lencse felbontása 48 Mpx, rekesznyílása f/2,0.. A második helyet egy 8 Mpx-es és f/2,2-es ultraszéles érzékelő foglalja el. A harmadik a sorban a 3D Time-of-Flight érzékelő, amely főként mélységérzékelőként működik, de a telefon feloldására is szolgál, mivel a telefon támogatja az arcfelismeréssel történő felhasználó azonosítást is.

A forgó kamera automatikusan működik

A forgó kamera kivitelezése szerencsére elég biztonságos, a felhasználó nem tudja véletlenül tönkretenni. A forgás automatikusan történik, azaz a kameramodul nem forgatható el manuálisan. Az elülső kamera üzemmódra történő váltás után a kamera egy kissé előbújik a telefon testéből és a megfelelő helyzetbe fordul. A megoldás nagyon egyszerű, elegáns és érdekes.

A telefon többi felszerelése szintén nem okoz csalódást. A Galaxy A80 Qualcomm Snapdragon 730 lapkakészlettel és 8 GB RAM memóriával rendelkezik. Az elegendő energiáról a 3 700 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, az innovatív kamerával készített képeket pedig 128 GB-os tárhelyre mentheted.

Samsung Galaxy A80

Bár a Galaxy A a Samsung mobiltelefonok által kínált legolcsóbb lehetőség, ez nem azt jelenti, hogy a koreai nagyvállalat szégyelli őket. Sőt ezt a sorozatot sok esetben olyan újdonságok bemutatására használja, amelyekkel máshol nem találkozhatsz, erre a forgó kamera a bizonyíték.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés