Connect with us

technokrata

A Samsung innovációja a forgó kamera

Samsung Galaxy A80

Kütyük

A Samsung innovációja a forgó kamera

A Samsung innovációja a forgó kamera

Az okostelefon gyártó koreai Samsung a technológiai piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált – a vállalat a telefonok mellett órákat, számítógépeket, kamerákat, televíziókat és tankokat is gyárt, valamint a világ legmagasabb épületét, a Burj Khalifát is felépítette az Egyesült Arab Emírségekben. Ennek eredményeként a Samsung mobiltelefonok mindig egyet jelentettek a minőséggel és az innovációval.

A Samsung Galaxy A80 készülék tud valamit, ami mások nem

A technológiai innováció egyik érdekes példája a forgó kamera, amellyel a Samsung Galaxy A80 büszkélkedhet. A Galaxy A sorozat tagját a Samsung 2019-ben mutatta be, és az újítással új területre lép a Galaxy márka, melyet több millió felhasználó használ évek óta.

A Samsung Galaxy A80 ennek a megoldásnak ritka, sőt talán kivételes képviselője. Mitől más ez a kamera? A legtöbb versenytárs telefonjaihoz képest az egyik jelentős változás, hogy a Galaxy A80 kijelzőjén nincs kivágás, amelyben manapság az elülső szelfi kamerát szokás elrejteni. Ezenkívül – és ez is jelentős változtatás – a felhasználó olyan telefont vehet kézbe, amelynek az elülső kamerája ugyanolyan jó minőségű képeket készít, mint a hátsó. Más készülékeknél a szelfi kamera a telefon hátsó fényképezőjének gyengébb verziója szokott lenni.

Samsung Galaxy A80

A Samsung Galaxy A80 esetében a felhasználó azzal a tripla kamerával szelfizhet, amely eddig a klasszikus fényképezéshez állt rendelkezésre. A fő lencse felbontása 48 Mpx, rekesznyílása f/2,0.. A második helyet egy 8 Mpx-es és f/2,2-es ultraszéles érzékelő foglalja el. A harmadik a sorban a 3D Time-of-Flight érzékelő, amely főként mélységérzékelőként működik, de a telefon feloldására is szolgál, mivel a telefon támogatja az arcfelismeréssel történő felhasználó azonosítást is.

A forgó kamera automatikusan működik

A forgó kamera kivitelezése szerencsére elég biztonságos, a felhasználó nem tudja véletlenül tönkretenni. A forgás automatikusan történik, azaz a kameramodul nem forgatható el manuálisan. Az elülső kamera üzemmódra történő váltás után a kamera egy kissé előbújik a telefon testéből és a megfelelő helyzetbe fordul. A megoldás nagyon egyszerű, elegáns és érdekes.

A telefon többi felszerelése szintén nem okoz csalódást. A Galaxy A80 Qualcomm Snapdragon 730 lapkakészlettel és 8 GB RAM memóriával rendelkezik. Az elegendő energiáról a 3 700 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, az innovatív kamerával készített képeket pedig 128 GB-os tárhelyre mentheted.

Samsung Galaxy A80

Bár a Galaxy A a Samsung mobiltelefonok által kínált legolcsóbb lehetőség, ez nem azt jelenti, hogy a koreai nagyvállalat szégyelli őket. Sőt ezt a sorozatot sok esetben olyan újdonságok bemutatására használja, amelyekkel máshol nem találkozhatsz, erre a forgó kamera a bizonyíték.

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin