Connect with us

Hirdetés

technokrata

Huawei P20 és P30: A fotómobilok királyai

Huawei P20 vs P30

Kütyük

Huawei P20 és P30: A fotómobilok királyai

Huawei P20 és P30: A fotómobilok királyai

A kínai Huawei gyártó telefonjai manapság vitán felül vezető helyen állnak a mobilpiacon. A Huawei P20 és utódja, a Huawei P30 a márka büszke zászlóshajói, vagyis nekik szenteli a gyártó a legtöbb figyelmet és általában a legjobb elérhető technológiával látja el őket. A P20 a Huawei tavalyi, a P30 pedig az idei év zászlóshajójának számít. Ám nem ez az egyetlen jellemző, ami összeköti őket. Mindkét modell esetében elmondhatjuk, hogy ők a csúcsai annak, ami a fotómobilok terén elérhető.

Huawei P20 – a fotómobilok tavalyi koronahercege

A Huawei P20 a tavalyi év kiválóan felszerelt telefonja. Nagy méretű kijelző, 6,1 hüvelykes képátló, a legfelső kategóriát képviselő, 8 GB-os Pro RAM memória, valamint 4000 mAh-s akkumulátor jellemzi, amely jól bírja az intenzív használatot. Maga a telefon luxus megjelenéssel hódít, emellett az IP67 szabványnak megfelelően víz- és porálló tulajdonsággal bír. Ez azt jelenti, hogy nem egy retikülbe való gyenge telefon, hanem egy olyan darab, amely sokkal többre képes.

Huawei P30 vs P20

Már csak azért is hasznos, mivel a Huawei a kamera modullal sem bánt szűkmarkúan. A főkamera 40 Mpx-es értéke számos SLR kamera képességét meghaladja. A Huawei a főkamera mellett további két objektívvel látta el a készüléket: az egyik 8 Mpx-es felbontással, 3x-os optikai zoommal és telefotó lencsékkel bír, míg a harmadik (20 Mpx-es felbontás) a jobb mélyélesség érdekében csupán fekete-fehér jeleneteket rögzít. A telefon remek fényképezési képességeit bizonyítja az is, hogy 190 pontot ért el a DXO Mark teszten. Ennek köszönhetően még az utódja dicsősége mellett is a csúcskategóriás fotómobilok legjobbjai között szerepel.

A Huawei P30 átvette a helyet a fotómobilok trónján

A Huawei P30 (Pro) tarolt a DXO Mark teszten, az idei év zászlóshajója ugyanis 121 ponttal vette át a lista vezetését. Ezzel egész egyszerűen a legjobb fotómobillá avanzsált, amely jelenleg elérhető a piacon. A telefon Leica Quad System nevű négyes kamerarendszerrel büszkélkedhet. Ahogy a neve is sugallja, a népszerű Leica gyártó lencséivel lett felszerelve.

Huawei P30 vs P20

Az egész szett alapja a szélen található 20 Mpx-es széles látószögű, optikai képstabilizáció nélküli kamerapáros, és a OIS-szel rendelkező 40 Mpx-es kamera, amelyet alattuk helyeztek el. Csak egy kamera bír képstabilizációval, a többi nem? Miért? Mert azt főleg olyan videófelvételek rögzítésére tervezték, ahol az elektronikus képstabilizáció érvényesül. A Huawei P30 pedig nagyobb szöget lát be, mint az emberi szem, így szükség esetén a képet rázkódás nélkül tolja középre. Rendkívül egyszerű és funkcionális. A második kamera 40 Mpx-es felbontással és kiváló, f/1.6-os rekeszértékkel rendelkezik. A legjobb viszont a hármas alatt található – amelyet a Huawei periszkópnak nevez -, egy, a hossztengelyre merőlegesen elhelyezett, 8 Mpx-es objektív. A fény nem jut át rajta közvetlenül, de az optikai prizmán 90°-ban töri meg a fényt. Ily módon a Huaweinek sikerült elegendő lencsével ellátnia a telefon ahhoz, hogy az képes legyen az 5x-ös zoom kezelésére, és még a készülék sem lett sokkal vastagabb.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a ToF érzékelőt, amely megfelelő mélyélesség-megjelenítést biztosít. Ennek eredményeként a telefon az élettel teli színek, élesség és képminőség tekintetében a legdrágább profi fényképezőgépekhez hasonlítható. Az idei versenytársak, mint például az iPhone 11, szintén több kamerával próbálta legyőzni a Huawei modelljét. Nem sikerült.

A Huawei P20 és Huawei P30 mobiltelefonok a bizonyítékok rá, hogy a kínai gyártó ki tud lépni a saját árnyékából. A már izgalmas fotómobil képes volt továbbfejlődni, és jelenleg is királyként ül a telefonok ezen csoportjának trónján.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés