Connect with us

technokrata

Két Panasonic kamera és egy objektív is elnyerte 2017-ben a rangos TIPA díjat

Kütyük

Két Panasonic kamera és egy objektív is elnyerte 2017-ben a rangos TIPA díjat

Két Panasonic kamera és egy objektív is elnyerte 2017-ben a rangos TIPA díjat

LUMIX DC-GH5, a LUMIX DC-FZ80/FZ82, valamint a LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 II ASPH. / POWER O.I.S objektív

Szerdán a Panasonic bejelentette, hogy 2017-ben a rangos TIPA-díjak (Technical Image Press Association) közül hármat is elnyert, és ezzel világszerte széles körben elismert, sokak által áhított díjazásban részesült a fotózás és képalkotás területén.  A Panasonic LUMIX DC-GH5 modell a „legjobb profi fotó-videó eszköz”, a Panasonic LUMIX DC-FZ80/FZ82 modell a „legjobb szuperzoom kamera”, a Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 II ASPH. / POWER O.I.S. objektív pedig a „legjobb CSC standard zoom objektív” címet nyerte el.

 

Legjobb profi fotó-videó eszköz

gh5

LUMIX DC-GH5

A Panasonic LUMIX G DSLM kamerák legújabb zászlóshajója, a LUMIX DC-GH5 nyerte a „legjobb profi fotó-videó eszköz” címet. A forradalmian új fényképezőgép felső kategóriás teljesítményt nyújt a fényképezés szerelmesei, és a profi videókészítők számára, akik 4K 60p/50p videóval kívánnak megörökíteni pillanatokat, és új szintre szeretnének jutni a profi fotózásban. Belső 4:2:2 / 10-bites videórögzítésre is képes, amivel sokkal élethűbb színreprodukció1 érhető el. Általában ezt a szín-almintázási rendszert alkalmazzák a filmgyártásban is.

A TIPA zsűrijének szóvivője így fogalmazott:

„A könnyű és tartós Panasonic GH5 olyan, minden időjárásnak ellenálló MFT kamera, 20,3 MP-es Live MOS szenzorral, amely továbbfejlesztett digitális jelfeldolgozás és hődisszipáció alkalmazásával teszi lehetővé a 4:2:2 10-bit 4K videók rögzítését és belső feldolgozását. Számos formátum közül, köztük AVCHD, MP4 és MOV formátumot is választhatunk a felvétel rögzítéséhez. A GH5 6K Photo funkciója segítségével a 30fps-sel készült 6K sorozatfelvételből 18 MP-es (4:3 vagy 3:2 arányú) állóképeket ragadhat ki. A 6K Photo funkció a kamera által kínált nagysebességű sorozatfelvétel készítési lehetőséget is kihasználva lehetővé teszi nagy felbontású állóképek spontán készítését: 8MP-es 4K fotókat készíthet másodpercenként 60 képkocka sebességgel.”

Legjobb szuperzoom kamera

fz80-fz82

LUMIX DC- FZ80/FZ82

A Panasonic LUMIX DMC-FZ80/FZ82 kamerája nyerte a „legjobb szuperzoom kamera” díját. A LUMIX FZ80/FZ82 erőteljes optikai zoomot és kimagasló kezelhetőséget biztosít, a LUMIX DC VARIO 20mm ultra-széles látószögű objektívvel panorámaképeken örökíthetők meg a lenyűgöző tájak, míg az erőteljes, 60x zoommal olyan pillanatokat rögzíthetők, amelyeket sokan észre sem vesznek.

A TIPA zsűrijének szóvivője a következőket mondta:

„Az FZ80 hihetetlen, 60x 20-1200mm-es integrált optikai zoommal rendelkező objektívet tartalmaz. Az eszközben találunk 4K és HD Video funkciót, minden kreatív igényt kielégítő kimeneti- és képkocka-sebességgel, JPEG és Raw formátumú állókép-rögzítéssel. A kamera 18,1 MP-s, magas érzékenységű CMOS szenzorral rendelkezik, WiFi kapcsolatra képes, és beépített POWER O.I.S. képstabilizáló funkciója van. A Lumix DC Vario objektív 6 aszférikus lencsét, 9 aszférikus felületet és 3 ED lencsét tartalmaz, amely közeli képek készítését teszi lehetővé egy cm-ről, széles beállítással. Sokféle AF (köztük: folyamatos, követés, érintő) és expozíciós beállítási lehetőség közül lehet választani, és számos (összesen 22) Creative Control mód áll rendelkezésre az izgalmas különleges hatások alkalmazásához.”

 

Legjobb CSC standard zoom objektív

12-35mm_2

LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 II ASPH. / POWER O.I.S objektív

A LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 II ASPH. / POWER O.I.S nagysebességű zoomobjektívvel a teljes zoomtartományon belül nagy, F2.8-as fényerő érhető el. Nemcsak arra tökéletes, hogy utazás közben megörökítse a tájat, de széles átmérőjének köszönhetően otthon kiváló minőségű beltéri felvételeket is készíthet.

 

A TIPA zsűrijének szóvivője szerint:

„A Panasonic modernizált LUMIX G objektívjei közül ebben a gyors, 12-35 mm-es modellben csendes működést biztosít a belső fókuszmeghajtó rendszer, valamit az eszköz zökkenőmentesen alkalmazkodik a fényváltozásokhoz zoomolás és svenkelés közben a rekeszállítás micro-step meghajtója segítségével. További előny az AF-követés kiváló teljesítménye zoomolás közben. Az objektív Dual I.S. és 5 tengelyes Dual I.S.2 funkcióval rendelkezik, melyet a Panasonic legújabb kameráival, köztük a GH5 és G85 modellekkel való használatra optimalizáltak. Az objektív 14 elemet tartalmaz 9 csoportban, köztük 4 aszférikus lencsét, 5 aszférikus felületet, valamint egy UHR (Ultra magas törésmutatójú) lencsét és egy UED (Ultra extra-alacsony szórású) lencsét.”

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin