Connect with us

Hirdetés

technokrata

Haptikus kesztyű, távvezérelt autó, okos csavarhúzó

E-gazdaság

Haptikus kesztyű, távvezérelt autó, okos csavarhúzó

Haptikus kesztyű, távvezérelt autó, okos csavarhúzó

Az Ericsson A 2017-es Mobil világkongresszuson

Az Ericsson úttörő digitális megoldásokat mutat be a 2017-es Mobil Világkongresszuson Barcelonában. Több, mint 70 bemutatóval és élő demonstrációval az Ericsson és partnerei bemutatják a holnap technológiáját és az alkalmazásaiba is betekintést engednek.

A 2. pavilonban az Ericsson és a londoni King’s College „Internet of Skills” koncepciója látható. Ebben a bemutatóban a látogatók egy olyan haptikus – azaz érintést és bőrérzékelést szimuláló – kesztyűt próbálhatnak ki, amely egy betegen lévő érzékelőkhöz van kötve és egy távoli orvosi vizsgálatot szimulál. Bemutatja a „tapintható” internet jövőbeli felhasználásának egy lehetséges módját. A látogatók megtekinthetik, amint egy önműködő robot embernél gyorsabban mozogva átkonfigurál egy magas szintű rendszert a számítástechnikai, tárolási és hálózati változó igényeknek megfelelően.

A virtuális valóság segítségével a látogatók kipróbálhatnak egy 21. századi oktatási kurzust egy Myanmarban tartott Connect to Learn elnevezésű tanfolyamon.

 


INTERAKCIÓ A DOLGOK INTERNETÉVEL

A China Mobile, az Intel és az Ericsson egy innovatív Ipar 4.0 alkalmazást mutat be az IoT területén, amelyet a keskenysávú IoT (NB-IoT), a celluláris IoT-technológia új 3GPP szabványa tesz lehetővé. A látogatók egy valós idejű adatgyűjtéssel kiegészült hálózatba kapcsolt precíziós csavarhúzót próbálhatnak ki, mely az optimális karbantartás megvalósításában segít.

Az Ericsson további alkalmazási példákat mutat be a celluláris IoT területén vezető szolgáltatók és ökoszisztéma-partnerek közreműködésével az Okos Városok, Flottakezelés, Okos Épületek, Okos Mezőgazdaság, és a Cat-M1 és NB-IoT technológiákkal megvalósítható gyártás témaköreiben.


AZ 5G FELÉ VEZETŐ ÚTON

Az Ericsson az 5G terén is élvonalbeli megoldásokat, és érdekes alkalmazási példákat mutat be. Egy, az Intellel közösen tartott élő demonstrációban az 5G over-the-air 28 GHz-es tesztrádió és eszközplatform üzemelés közben lesz megtekinthető.

Az Ericsson és a Sprint közösen demonstrálják az LTE technológiai újdonságait az
1 Gbps-os teljesítmény bemutatására 60 MHz-nyi LTE TDD spektrumon, az iparágban először. Az Ericsson, az AT&T, az Orange és a Qualcomm Technologies bemutatják a Gigabit Class LTE technológiát, amellyel növelhető a kapacitás és a teljesítmény a meglévő hálózatokon.

A stand egyik fő attrakciója az Ericsson és a Telefonica Spain közös távvezérelt autója lesz. A látogatók beülhetnek a volán mögé, és kipróbálhatják a csatlakozást egy távol lévő gépkocsihoz egy 5G tesztrendszeren keresztül.


ÚJ GENERÁCIÓS TELEVÍZIÓZÁS

Az Ericsson a TV és a média területéről is a legújabb innovációkat mutatja be. A díjnyertes MediaFirst TV platform újdonságain kívül láthatók lesznek a mélyelemzés, az okos ajánlás és a személyre szabottabb TV-élmény érdekességei, valamint a videó-átviteli teljesítmény és hatékonyság növelésére kidolgozott iparágvezető megoldások. A közönségélmény, az adatkihasználás és a hálózatok teljesítményének kombinációjával az Ericsson demonstrálja a TV és a média valódi értékét.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés