Connect with us

technokrata

Kinyírja a Note 7-eseket a Samsung

Kütyük

Kinyírja a Note 7-eseket a Samsung

Hamarosan papírnehezék lesz a legtöbb mobilból.

Ugyan kétségtelen tény, hogy nem jött túl jól a Samsungnak a Note 7-es botránya, a dél-koreai gyártó azért igencsak jól kezelte a visszahívást. Ennek is köszönhető, hogy a márkanév nem szenvedett súlyos károkat az incidens miatt, sok vásárló a jövőben is a Samsung gyártó kínálatából választ majd.

Vannak azonban olyanok, akik mindeddig nem akartak mást telefont és kitartottak a tűz- és robbanásveszélyes Note 7-jük mellett. Nos, úgy tűnik, hogy hamarosan ők is kénytelenek cseréltetni a telefont, hiszen a Samsung komoly korlátozásokra készül.

note7samsunggalaxy

A legújabb információk szerint ugyanis január elején egy olyan frissítést küldenek az amerikai telefonokra, amitől azok kikapcsolnak és többé nem lehet őket életre kelteni. A folyamat már decemberben elkezdődik, először csak a Bluetooth és WiFi modult, majd a hívás és SMS funkciókat lövik le, a végén pedig jön a teljes kikapcsolás.

Az azért jó hír, hogy ez csak a felhasználók 7%-át érinti, a többi Note 7 tulaj ugyanis már visszaadta a telefonját. Európában valószínűleg nem lesz ennyire drasztikus a helyzet, ott a tervek szerint 30%-ra korlátozzák az akkumulátor kapacitását. Ezzel bár megy a telefon, de gyakorlatilag minimálisra csökken az üzemidő, így fő készülékként biztosan használhatatlan lesz a Note 7.

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin