Connect with us

technokrata

Kinyírja a Note 7-eseket a Samsung

Kütyük

Kinyírja a Note 7-eseket a Samsung

Hamarosan papírnehezék lesz a legtöbb mobilból.

Ugyan kétségtelen tény, hogy nem jött túl jól a Samsungnak a Note 7-es botránya, a dél-koreai gyártó azért igencsak jól kezelte a visszahívást. Ennek is köszönhető, hogy a márkanév nem szenvedett súlyos károkat az incidens miatt, sok vásárló a jövőben is a Samsung gyártó kínálatából választ majd.

Vannak azonban olyanok, akik mindeddig nem akartak mást telefont és kitartottak a tűz- és robbanásveszélyes Note 7-jük mellett. Nos, úgy tűnik, hogy hamarosan ők is kénytelenek cseréltetni a telefont, hiszen a Samsung komoly korlátozásokra készül.

note7samsunggalaxy

A legújabb információk szerint ugyanis január elején egy olyan frissítést küldenek az amerikai telefonokra, amitől azok kikapcsolnak és többé nem lehet őket életre kelteni. A folyamat már decemberben elkezdődik, először csak a Bluetooth és WiFi modult, majd a hívás és SMS funkciókat lövik le, a végén pedig jön a teljes kikapcsolás.

Az azért jó hír, hogy ez csak a felhasználók 7%-át érinti, a többi Note 7 tulaj ugyanis már visszaadta a telefonját. Európában valószínűleg nem lesz ennyire drasztikus a helyzet, ott a tervek szerint 30%-ra korlátozzák az akkumulátor kapacitását. Ezzel bár megy a telefon, de gyakorlatilag minimálisra csökken az üzemidő, így fő készülékként biztosan használhatatlan lesz a Note 7.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu