Connect with us

technokrata

Közeleg a karácsony! 6 dolog amire oda kell figyelned, ha ajándékot vásárolsz!

Kütyük

Közeleg a karácsony! 6 dolog amire oda kell figyelned, ha ajándékot vásárolsz!

Közeleg a karácsony! 6 dolog amire oda kell figyelned, ha ajándékot vásárolsz!

A karácsonyi visszaszámlálás már visszavonhatatlanul elkezdődött, így szinte biztosan téged is foglalkoztat már, hogy mit vegyél a szeretteidnek az ünnepek alkalmából. A technokrata hasábjain hamarosan több ajánlóval is jelentkezünk majd, elsőként azonban abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy hogyan spórolhatsz a bevásárlások során:

money

1. Határozz meg egy büdzsét a vásárlásokhoz

Az első és legfontosabb, hogy mielőtt elindulsz vásárolni, döntsd el, hogy kinek szeretnél ajándékot venni az elkövetkezendő hetekben. Amennyiben ez meg van, akkor a következő lépés, hogy eldöntsd, az egyes ismerőseidnek külön-külön mennyiért szeretnél vásárolni, majd ezután számold ki a várható összeget. Az persze sosem árt, ha ráhagyással számolsz, így mi azt javasoljuk, hogy 10-20%-ot adj hozzá a megvásárolni kívánt tárgyak összegéhez, ennek köszönhetően ugyanis biztosan nem érhet meglepetés.

2. Hasonlítsd össze az árakat

Miután sikerült eldönteni, hogy mennyiért szeretnél vásárolni, kezdj el körbenézni az interneten. Ma, Magyarországon  ugyanis többféle ár összehasonlító portál kínálatát is megnézheted, így az ÁrGépet, az Árukeresőt vagy épp az Olcsóbbat.hu-t is érdemes szemügyre venned egy adott eszköz megvásárlása előtt. Érdemes, hiszen ezeken az oldalakon több tízezer forintot is spórolhatsz, a rendszereik ugyanis automatikusan megjelenítik a jelenlegi legolcsóbb árakat.

usingphone4

3. Ellenőrizd a rejtett költségeket

Amennyiben megtaláltad a legolcsóbb helyet és úgy döntesz, meg is rendeled a terméket, előtte olvasd el figyelmesen a bolt szabályzatát. Ha nem figyelsz, akkor könnyen lehet, hogy extra szállítási költséget, esetleg más plusz összeget vonnak le tőled (El sem hinnéd, hány esetben van ilyesmire példa!). Mindent összevetve pedig lehet, hogy ezek után pedig már nem is annyira olcsó az adott hely, aminek csak felesleges bosszankodás a vége. Ehhez kapcsolódóan az sem baj, ha utána nézel, hogy hol vagy az adott cég székhelye és milyen lehetőségeid vannak a pénzvisszatérítésére.

4. Vásárolj megbízható áruházban

Mint már feljebb említettem, a különféle ár összehasonlító portálokon rengeteg bolt kínálatát megnézheted. Bár ezek az oldalak komoly energiákat fektetnek a csalók kiszűrésébe, azért érdemes olyat választanod, ahol már több, szöveges értékelés is elérhető. Így megbizonyosodhatsz a többiek véleményéről és a negatív tapasztalatok megismerése után gyorsan tovább is állhatsz.

hand_shake-2

5. Válassz gyártói garanciás eszközt

Garancia és garancia között óriási különbség lehet. Jobb, ha kerülöd a bolti garanciás eszközöket, mivel ezek egy esetleges meghibásodás esetén csak az adott üzletbe vihetőek vissza. Emellett gyakran előfordul, hogy külföldi, nem a magyar piacra szánt készüléket adnak el így, amihez különféle, itthon nem használható tartozék is járhat. Ezért tanácsos megbízható, gyártói garanciával ellátott terméket vásárolni, ha ugyanis baj van, akkor a hivatalos forgalmazó felel a javításért.

6. Ellenőrizd a szállítási időket

Alaposan megütheted a bokád, ha figyelmetlenül egy olyan helyről választasz, ahol épp nincs raktáron az adott eszköz. A karácsonyi rohamban ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a raktárkészletet csak később tudják megfelelően feltölteni, így akár az is megtörténhet, hogy kifutsz az időből és nem tudod betenni a hőn áhított terméket a karácsonyfa alá.

+1 Gondolj a nélkülözőkre is!

A nagy igyekezetben ne felejts el a rászorulókra is gondolni. Mi, a technokratánál most egy különleges kezdeményezést indítottunk, ahol gyermekotthonokban élő fiataloknak szeretnénk okostelefonokat adni. Ha az ötletelés közben eszedbe jut, hogy van egy már rég nem használt, de működő Androidot, iOS-t vagy Windows Phone-t futtató telefonod, írj nekünk!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin