Connect with us

technokrata

Kiderült, ezek a legjobb androidos mobilok!

Kütyük

Kiderült, ezek a legjobb androidos mobilok!

Egy felmérés szerint a Sony gyártja a legstabilabb androidos okostelefonokat.

Amikor az ember androidos telefonra gondol, általában a Samsung, az LG vagy épp a Huawei jut az eszébe. Pedig az Apteligent felmérése alapján nem ezen gyártók készítik a legstabilabb szoftverű androidos mobilokat, ezek ugyanis Japánból érkeznek. Az elemzőcég szerint ugyanis a Sony modelljei közül kell válogatnia annak, aki a leginkább megbízható androidos okostelefonra vágyik.

A vállalat azt vizsgálta, hogy egy telefon működése során mekkora százalékban fordul elő, hogy egy alkalmazás összeomlik, ebből a versenyből pedig a Sony jött ki győztesen. Az Xperia modellek ugyanis átlagosan 0,08%-os hibaaránnyal működnek.

xperiax

Ezután a Motorola készülékei jönnek 0,09%-kal, őket pedig a HTC követi 0,1%-os hibaaránnyal. A Samsung és az LG egyaránt 0,11%-ot ért el, míg az 5. helyre a ZTE állhatott fel, a kínai vállalatnál 0,28% az összeomló programok aránya.

Fontos azért kiemelni, hogy ez csak egy része a szoftveres támogatásnak, hiszen a Sony-t sok vád érte azzal kapcsolatosan, hogy pusztán 1-1,5 évig frissítik a telefonjaikat. Ettől függetlenül az látszik, hogy ha ritkán is, de legalább jó minőségben adják ki a szoftvereket a készülékeikre. Van viszont olyan szempont, amelyből a második helyzett Motorola kerül ki győztesen, a kínai tulajdonban lévő vállalat ugyanis a leggyorsabban adja ki az új Android verziókat, így aki folyamatos frissítésre vágyik, annak az ő palettájukról kell választania.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin