Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már nem trendi az okostelefon?

Kütyük

Már nem trendi az okostelefon?

Inkább okosórákra és VR-szemüvegekre költik a pénzt az emberek.

Kétségtelen tény, hogy jelenleg nem az okostelefonok őrületében élünk, mostanra már szinte mindenkinek van egy ilyen készüléke. Bár a vásárlási adatok folyamatosan emelkednek, a felhasználók inkább az olyan új kategóriákba fektetik a pénzüket, mint az okosórák vagy a virtuális valóság szemüvegek.

smartphone

Ennek is köszönhető, hogy az IDC felmérése alapján a 2014-es 27,8 százalékos és a 2015-ös 10,5 százalékos növekedés után idén csak 3,1 százalékkal nőhet az okostelefonok piaca. Bár látszik, hogy pozitív a mérleg, a gyártók számára nem jelent jót, hogy az eladások növekedése folyamatosan csökken, hiszen elképzelhető, hogy jövőre már az ideinél kevesebb készülék talál majd gazdára. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy 2017-ben már nem biztos, hogy elérik az idei évre várt 1,48 milliárd darabos eladást.

Különösképp a Japán és Kína húzhatja le a számokat, ebben a két országban ugyanis már idénre is csökkenést várnak, várhatóan 6-7 százalékkal esnek majd az eladások. A helyzetből a Google jöhet ki győztesen, az IDC szerint ugyanis 6,2 százalékkal több androidos mobilt adhatnak majd el, szemben az iPhone-ok 2%-os csökkenésével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés