Connect with us

technokrata

Brutális telefonnal sokkolna a Microsoft

Kütyük

Brutális telefonnal sokkolna a Microsoft

Igencsak frappáns választ adnának a Windows Mobile-t érintő kritikákra!

Nem mondhatnánk, hogy az elmúlt években túlságosan felkavarták volna a piacot a Lumia telefonok, gyakorlatilag ezeknek a készülékeknek is köszönhető, hogy a Microsoft mára odáig jutott, hogy az okostelefonok között alig 0,7%-os részesedésnek örvend a Windows Mobile. Ez azonban -úgy tűnik- nem azt jelenti, hogy teljesen kihátrálnának a rendszer mögül, ezért hamarosan egy igazi zászlóshajó leleplezésére számíthatunk, legalábbis, ha igazak a pletykák.

lumia650_5

Egyes informátorok ugyanis egy állítólag Surface Phone-t rebesgetnek, amivel igazán odacsapnak a konkurenseknek a Microsoft. A 2017 elején piacra kerülő telefonban a Qualcomm legfeljetebb, 830-as lapkakészlete teljesítene majd szolgálatot, emellé pedig nem kevesebb, mint 8(!!) GB RAM kerülne. Sőt, állítólag 500 GB-os tárhelyet is kapna a mobil, de ez annak fényében nehezen hihető, hogy a legtöbb Surface tablet sem rendelkezik ennyivel.

Sokkal valószínűbb az olcsóbb kiadás, ez 6 GB RAM-ot és 128 GB-nyi tárhelyet kap majd. Ezen kívül érkezhet még egy “fapados” variáns is, az ezt választók be kell, hogy érjék 3 GB RAM-mal és 64 GB-nyi memóriával. Nagy kérdés azonban, hogy az izmos hardvert mivel használják majd ki, hiszen egyelőre csak alig néhány, igazán népszerű alkalmazás érhető el a Windows mobil kiadására, azaz a Microsoftnak igyekeznie kell, ha nem akar csúfos kudarcot vallani a premier után.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin