Connect with us

technokrata

Meg fogsz lepődni, kik most a legnagyobb okostelefon-gyártók

Kütyük

Meg fogsz lepődni, kik most a legnagyobb okostelefon-gyártók

Sehol egy Nokia, egy Sony vagy épp egy HTC, vannak viszont kínai gyártók!

Amíg néhány évvel ezelőtt a Nokia és a Samsung viadalától volt hangos a média, mostanra alaposan megváltoztak az erőviszonyok. A finn gyártó azóta eladta a mobiltelefonos részlegét a Microsoftnak, míg a dél-koreai vállalat évek óta vezeti az eladási mutatókat. A második hely sem tartogat sok érdekességet, hiszen az Apple hosszú ideje elképesztő mennyiségű iPhone-t értékesít.

samsunggalaxys7

Szintén nem újdonság, hogy a Huawei jól teljesít, ám a negyedik és ötödik versenyzőt itthon már csak kevesebben ismerik. Amíg a Samsung 81,9 millió mobilt, az Apple 51,2 millió iPhone-t és a Huawei 27,5 millió készület adott el, addig a Kínában nagy népszerűségnek örvendő Oppo a 18,5 milliós eladási mutatóinak örülhet.

huaweip9lite2

A Huawei és az Oppo után szintén egy kínai gyártó következik, a Top 5-ös lista utolsó helyezetjeként a Vivo futott be, a vállalattól 14,3 millió készüléket vásároltak. A legnagyobb kategória természetesen ezúttal is az egyéb szereplőké, így a többi gyártó 141, 5 millió okostelefont adott el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin