Connect with us

technokrata

A jövőben úgy nézhet ki a telefonunk, ahogyan mi szeretnénk

Kütyük

A jövőben úgy nézhet ki a telefonunk, ahogyan mi szeretnénk

Nem mindennapi megoldást mutatott be a Corning. A segítségével ugyanis a készülékek védelmére használt üvegre lehet nyomtatni.

A laptopok, okostelefonok és táblagépek általában az emberek legtöbbet használt tárgyai közé tartoznak, ezért nem véletlen, hogy sokan döntenek az eszközök személyre szabása mellett. Ugyan jelenleg erre egy egyedi fólia esetleg tok a legjobb megoldás, hamarosan akár maga a készülék is úgy nézhet ki, ahogyan mi szeretnénk. Mindez a Corningnak köszönhető, a Gorilla Glass alkotói ugyanis kifejlesztettek egy olyan megoldást, amivel nyomdai minőségben tudnak üvegre nyomtatni.

vibrantgorillaglass

Ezzel lehetővé teszik, hogy egy eszköz hátoldala pontosan olyan legyen, ahogyan azt annak tulajdonosa elképzeli. A Vibrant Gorilla Glass névre keresztelt megoldás a fejlesztők szerint a konkurens módszereknél jelentősen kevesebb hulladékot termel, így nemcsak szép, de környezetbarát is. Érdekesség, hogy az Acer már be is mutatta a saját megoldását, ők az új Chromebook 14 hátoldalát vonták be az új technológiával. Ahogyan az alábbi videón látható, így a készülék egyaránt viselheti egy vállalat logóját vagy épp a tulajdonosa kedvenc ábráját:

https://www.youtube.com/watch?v=WC-PAf5JOKk

Természetesen nemcsak laptopokon, de okostelefonokon is jó szolgálatot tehet majd a Vibrant Gorilla Glass. Üröm az örömben, hogy az érintőképernyő miatt ezen készülékek előlapján nem lehet majd használni a technológiát, azaz itt is csak egy elemet (azaz a hátlapot) lehet majd személyre szabni. Jó hír, hogy a Corning közleménye alapján a Vibrant Gorilla Glass-t már szállítják a partnereiknek, azaz a közeljövőben több, ilyen fejlesztéssel piacra kerülő eszköz mutatkozhat be.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin