Connect with us

technokrata

Ezért érdemes várni az új Androidra

Kütyük

Ezért érdemes várni az új Androidra

Hasznos frissítésekkel érkezik a Google következő operációs rendszere.

Ugyan csak a nyár folyamán lesz elérhető a következő, 7.0-ás verziószámot viselő Android, a Google már most is javában adja ki az új rendszer bétaverzióit. Ennek fényében nem meglepő, hogy a fejlesztők azonnal “darabjaira szedték” az újdonságot, hogy kiderítsék, mit is tud majd az Android a következő kiadásban.

Fontos újdonság, hogy megjelenik az iPhone 6S-ben megismert nyomásérzékeny technológiával való kompatibilitás, azaz lényegében az Android natívan reagál majd az erősebb érintésre. A Phandroid szerint a kezdetektől is több, Google-alkalmazás támogatja majd a nyomásokat is, így nem lesz mindegy, hogy milyen erővel érünk majd a készülékhez.

androidn

 

Persze csak akkor, ha az támogatja, hiszen jelenleg csak olyan modellekben találkozhatunk a technológiával, amikhez a fejlesztők utólag készített szoftveres funkciókat (például a Huawei Mate 8) a Nexus-család egyik tagja sem rendelkezik ilyen fejlesztéssel. Ez azt is előre vetíti, hogy ez lehet a 2016-os Nexus modell egyik nagy újdonsága.

Ezen kívül minden korábbinál nagyobb szerepet kap a virtuális valóság, így az új Android N-ben előretelepítve is megtalálható lesz egy olyan VR alkalmazás, amivel a rendszer különböző, virtuális valósághoz kapcsolódó beállításait módosíthatjuk. Mindez valószínűleg azt is jelenti, hogy hamarosan a Google egy saját szemüveget is piacra dob majd.

További újdonság, hogy a Google a beszédfelismerésen is javít majd. Jelenleg ugyanis a legtöbb vak és gyengénlátó iPhone-t használ, mivel az Apple már régóta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy számukra is  könnyű legyen a készülék kezelhetősége. Vélhetően ezen akar majd változtatni a Google, így ezt is az Android N újdonságai között köszönhetjük majd.

Forrás: IndexSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin