Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért érdemes várni az új Androidra

Kütyük

Ezért érdemes várni az új Androidra

Hasznos frissítésekkel érkezik a Google következő operációs rendszere.

Ugyan csak a nyár folyamán lesz elérhető a következő, 7.0-ás verziószámot viselő Android, a Google már most is javában adja ki az új rendszer bétaverzióit. Ennek fényében nem meglepő, hogy a fejlesztők azonnal “darabjaira szedték” az újdonságot, hogy kiderítsék, mit is tud majd az Android a következő kiadásban.

Fontos újdonság, hogy megjelenik az iPhone 6S-ben megismert nyomásérzékeny technológiával való kompatibilitás, azaz lényegében az Android natívan reagál majd az erősebb érintésre. A Phandroid szerint a kezdetektől is több, Google-alkalmazás támogatja majd a nyomásokat is, így nem lesz mindegy, hogy milyen erővel érünk majd a készülékhez.

androidn

 

Persze csak akkor, ha az támogatja, hiszen jelenleg csak olyan modellekben találkozhatunk a technológiával, amikhez a fejlesztők utólag készített szoftveres funkciókat (például a Huawei Mate 8) a Nexus-család egyik tagja sem rendelkezik ilyen fejlesztéssel. Ez azt is előre vetíti, hogy ez lehet a 2016-os Nexus modell egyik nagy újdonsága.

Ezen kívül minden korábbinál nagyobb szerepet kap a virtuális valóság, így az új Android N-ben előretelepítve is megtalálható lesz egy olyan VR alkalmazás, amivel a rendszer különböző, virtuális valósághoz kapcsolódó beállításait módosíthatjuk. Mindez valószínűleg azt is jelenti, hogy hamarosan a Google egy saját szemüveget is piacra dob majd.

További újdonság, hogy a Google a beszédfelismerésen is javít majd. Jelenleg ugyanis a legtöbb vak és gyengénlátó iPhone-t használ, mivel az Apple már régóta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy számukra is  könnyű legyen a készülék kezelhetősége. Vélhetően ezen akar majd változtatni a Google, így ezt is az Android N újdonságai között köszönhetjük majd.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés