Connect with us

Hirdetés

technokrata

Liam szétszedi, amit az Apple összerak

Kütyük

Liam szétszedi, amit az Apple összerak

A kis robot szétszedi a visszaküldött iPhone-okat.

A tegnap esti volt az Apple szokásos tavaszi bemutatója. Maga a keynote azonban nem a szokványos volt bizonyos tekintetben. A cég a hónapok óta pletykált telefonon és tableten kívül semmi újat nem hozott. Csupán azt, hogy megerősítik a titkosítását a telefonoknak az FBI ellen harc eredményeként.

Liam-2

Az egyetlen nem ismert dolog az egy robot, ami szétszedi a visszavitt készülékeket. Ugyanis a cég nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos és megújuló energiaforrásokat használó gyártásra. Ebben elég jók, ugyanis globálisan 93, míg egyes országokban akár 100 %-os is lehet ez az arány. Ehhez nyújt nagy segítséget a tegnap bemutatott Liam névre keresztelt robot. A telefonok darabokra szedésének feladatát végzi az ipari gépezet. 29 robotkarja van, melyek mind más feladatot hajtanak végre.

Egyenlőre nem tökéletes a rendszer, mivel csak az iPhone 6s-t képes a legkisebb darabokra szétszedni. Feltehetően ezt később fejlesztik és a régebbi, többször visszaküldött készülékeket is tudja majd bontani. Liam átlagosan 11 másodperc alatt végzi el a munkáját, ami óránkénti 350 darab iPhone-t jelent, és évi 1,2 milliót. Munkaideje hasonló az emberekéhez, hétfőtől péntekig működik, hétvégén pedig “pihen”.

 

Forrás: iMagazin



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés