Connect with us
Hirdetés

technokrata

Megérkezett a Samsung új csúcsmodellje: Itt a Galaxy S7

Kütyük

Megérkezett a Samsung új csúcsmodellje: Itt a Galaxy S7

A Samsung végre hivatalosan is leleplezte új csúcsmodelljét.

Ma este végre hivatalosan is lerántotta a leplet a dél-koreai gyártó a legújabb, Galaxy S7 névre keresztelt telefonjáról. Az újdonság az előd formatervét követi, így azok, akik radikális változásokat vártak, valószínűleg csalódni fognak, de ettől függetlenül is igen szemrevalóra sikerültek a készülékek.

Ahogyan az S6-os modellcsaládnál, úgy az S7-nél is két variáns kerül piacra, a Galaxy S7 egy 5,1 colos, Super AMOLED képernyőt kapott, míg a lekerekített megjelenítős S7 Edge előlapját egy 5,5 colos egység foglalja el. Mindkét modell kijelzője 2560 x 1440 pixel felbontású, azaz a részletességgel biztosan nem lesz gond. A gyártó ugyan nem lépte meg a Sony Xperia Z5 Premium-ban már megismert 4K felbontást, ez valószínűleg a Note 6-os privilégiuma lesz majd.

Samsung_Galaxy_S7_S7edge

A stílusos burkolat mögött egyes piacokon a két, 2.15 GHz-es és két 1.6 GHz-es processzormagot tartalmazó Snapdragon 820-as architektúrája foglal helyet, addig máshol a gyártó saját, Exynos 8890-es lapkakészlete felel a gyors működésért. Ez utóbbiban négy, 2,3 GHz-es mag és négy 1.6 GHz-es mag dolgozik. Mindkét variáns  amely 4 GB RAM-mal érkezik. Rajtuk kívül 32 GB memóriát kapunk, amely már újra microSD-vel bővíthető, így azoknak sem kell aggódniuk, akik nem tudják kifizetni a nagyobb, 64 GB-os tárhellyel szerelt verziót.

Az új, Samsung Galaxy S7 modellcsalád mindkét tagjának hátoldalán egy 12 megapixeles, Dual Pixel technológiás kamera foglal helyet. A szenzor 1,4um (mikrométer) nagyságú pixeleket kapott, ennek és az f1.7-es apertúrának köszönhetően pedig az újdonság jobb képeket készít az elődöknél. Érdekesség, hogy a Samsung szerint a szenzorba 95%-kal több fény jut be, azaz az este is igen éles fotókat készíthetünk majd.

Az Android 6.0 Marshmallow rendszer futtató modellek IP68-as minősítést kaptak, azaz por- és vízállóak, így nem okoz gondot nekik, ha egy méteres vízben fél órán át tartjuk őket. Szinte biztos, hogy az üzemidővel sem lesznek komolyabb gondok, hiszen a hagyományos képernyővel érkező S7 3000 mAh-es akkumulátort, míg a nagyobb, Edge társa 3600 mAh-es egységet kapott.

A telefonok már mától előrendelhetőek és az első piacokon március 11-én vehetik át őket a szerencsés tulajdonosok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
új pocketbook e-book-olvasó
xiaomi

SmartPhone

Nagyot megy itthon a Xiaomi a magyaroknál

2021. május 8. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés