Connect with us

Hirdetés

technokrata

Abszolút egyeduralkodó az Apple!

Kütyük

Abszolút egyeduralkodó az Apple!

Az almás cég letarolta a mobilpiacot.

Egy kutatás szerint elképesztő nyeresége van az Apple-nek az okostelefon piacon. Az iPhone óriási profitot jelent a cég számára a részesedéséhez képest a mobilok között. Az 5s, 6 és 6s modellekkel 94%-ra tornázta fel nyereséget. Ebből nyilvánvalóan kitűnik, hogy mennyire messze van a többi gyártó az Appletől.

apple

Még anno, amikor Steve Jobs bemutatta a legelső iPhone-t, ezelőtt 8 évvel, azt mondta, hogy örül, ha elviszik a mobil-szegmens 10%-át, mivel már ez is elég a cég profit irányultságának újragondolásához.

A legnagyobb konkurencia, Samsung, 24,5% os piaci részesedéssel csak 11% profitot termelt, míg az Apple az elképesztő nyereségre a szegmens 14,5%-val tesz szert. Valamint csak ez a két szereplő tudja megóvni vállalatát a veszteségtől. Mindegyik másik próbálkozónak már nem térül meg a befektetés.

Az átlagos iPhone eladási ár 670 dollár. A Samsung is rendelkezik hasonló árkategóriás telefonnal, azonban az ő bevételük az olcsó, kis haszonkulccsal működő telefonokból jön össze, ez által nem akkora a profit sem.

 

Forrás: Appleblog



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés