Connect with us

technokrata

Nagyot újít a Google!

Kütyük

Nagyot újít a Google!

Összeolvasztaná két rendszerét a keresőóriás.

Azt bizonyára sokan tudják, hogy a Google jelenleg két operációs rendszerrel dolgozik. Az egyik a nálunk szinte nem is létező Chrome OS, a másik pedig az Android. A legújabb hírek szerint ennek hamarosan vége, hiszen a két rendszer nemsokára egyesül.

A két, hasonló tudással rendelkező rendszer egybeolvasztásával az Android képes lesz laptopokon és asztali számítógépeken is futni, illetve további hír, hogy vele együtt a Play Áruház is elérhető lesz majd otthoni gépeinken.

pixelc

 

Az összeolvadás nem most kezdődött, hiszen az elmúlt két év során Sundar Pichai, a Google vezére már folyamatosan igyekezett egyre közelebb hozni a két rendszert. Szinte biztos, hogy a mostani lépés is az ő nevéhez fűződik.

Érdekesség, hogy a múlt hónapban bemutatott Pixel C már képes egyaránt táblagépként, illetve laptopként is működni, azaz például tökéletes bemutatóként szolgálhatna az egyesített rendszernek. Az új, egyesített operációs rendszer a legújabb információk szerint már 2017-ben megjelenhet, így szinte biztos, hogy már jövőre leleplezik majd az újdonságot.

 

Forrás: The Wall Street JournalSzólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin