Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem fogynak az androidos csúcsmobilok

Kütyük

Nem fogynak az androidos csúcsmobilok

Míg a Samsung és az LG profitot termel, a Sony és a HTC óriási veszteséggel értékesíti a készülékeit.

Hiába került piacra az idei évben számtalan jobbnál jobb androidos okostelefon, a gyártók üzleti eredményein mégsem látszik a befektetett energia. Mindennek azaz oka, hogy az iPhone-nal ellentétben az androidos okostelefonok nem olyan mértékű eladási mutatókat produkálnak, mint amiben a vállalatok reménykedtek.

samsungvsapple

A piac mostani nyertese egyértelműen a Samsung, a dél-koreai gyártó 73,2 millió készüléket adott el, amivel 2,44 milliárd dollárnyi profitot tehetett zsebre. Jól jelzi a piaci helyzetet, hogy rajtuk kívül kizárólag az LG termelt profitot, a másik dél-koreai vállalat azonban alig 220 ezer dollárt szedett össze.

sonyloss

A legnagyobb veszteséget a Sony szenvedte el, a szebb napokat is látott japán vállalat nem kevesebb, mint 187,9 millió dollárt bukott a második negyedévben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy telefonon 7400 forintot buktak. Készülékenként még ennél is többet veszített a HTC, a tajvani gyártónak minden egyes telefon 11 ezer forintos ráfizetés volt, azaz végső soron 166 millió dollárral fordult negatívba a negyedéves mérleg.

htc_one_m9

Charles Arthur, a Guardian újságírója által készített elemzésből jól látszik, hogy a Microsoft még ennél is nagyobb buktával értékesíti a telefonokat, a redmondi vállalat 20 ezer forintnyi dollárt veszített készülékenként. Ennek fényében különöen drámai, hogy mindeközben a sokat kritizált Apple egyetlen telefonon 51 ezer forintot keres.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés