Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi luxustelefont mutatott be a Huawei

Kütyük

Forradalmi luxustelefont mutatott be a Huawei

Megérkezett a kínaiak phablet sorozatának legújabb tagja, a Mate S.

A Huawei egyre inkább a prémium készülékek irányába erősít, a most bemutatkozott Mate S talán minden eddiginél jobban megerősíti ezt. A készülék oldala és háta fémborítást kapott, míg az előlapot Gorilla Glass 4 védőüveg fedi. Ívelt hátlap, a részletekig menően precíz kidolgozás jellemzi a telefont, de illeszkedik a gyártó közelmúltban bemutatott telefonjainak sorába. A csupán 7,2 mm vékony eszköz egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt kapott, igen vékony oldalkeretekkel.

huawei_mate_s_1

Nem is taglalták, hogy milyen hardver működteti, de azóta már tudható, hogy egy HiSilicon Kirin 935 dolgozik benne. Ez egy nyolcmagos processzort és Mali-T628 grafikus gyorsítót tartalmaz, továbbá 3 GB RAM is tartozik hozzá. A belső memória 32, 64 vagy akár 128 GB-os is lehet, ráadásul mindegyik esetben adott a microSD bővítés is. A Mate S különlegessége azonban nem ebben rejlik, hanem a speciális, Force Touch érintésvezérlésben és a hátlapon lévő többfunkciós ujjlenyomat-olvasóban.

huawei_mate_s_3

Előbbi arra szolgál, hogy a képernyő a nyomás erősségét is érzékeli, ehhez pedig különböző funkciókat lehet hozzárendelni, például akár mérlegként is működhet. Mi több, a Huawei maga is vár ötleteket, hogy milyen programokkal lehetne még jobban kihasználni ezt a megoldást. Némileg lerombolja a lelkesedést, hogy ezt a megoldás csak a 128 GB-os változatban lesz benne, azt pedig csak később kezdik árulni.

huawei_mate_s_5

Az ujjlenyomat-olvasó a szokásos biztonsági funkciókon felül érintőpadként is használható, lehet vele például a fotók között lépkedni vagy akár azok szerkesztésére is alkalmas. Ha már fotók, akkor a hátlapi kamera egy optikai stabilizátorral ellátott 13 megapixeles egység, a gyártó dSLR-szintű minőséget ígér. Szelfire egy 8 megapixeles szenzort kapunk előre, de jár hozzá vaku is. A Huawei Mate S a negyedik negyedév során kerül a boltokba, szürke, pezsgő, arany és pink színekben, a 32 GB-os kivitel 649 euróba, míg a 64 GB-os 699 euróba fog kerülni, a 128 GB-os árát még titkolják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés