Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságosabbak lesznek az androidos telefonok

Kütyük

Biztonságosabbak lesznek az androidos telefonok

A Samsung és a Google is nagyobb figyelmet szentel a biztonsági frissítésekre.

Lassan már nem telik el úgy hónap, hogy ne keserítené meg az androidos felhasználók életét egy vírus vagy egy súlyos biztonsági hiba.  Bár a Google jellemzően javította a hibát, ezek általában csak lassan érkeztek meg a felhasználókhoz.

A kaliforniai vállalat most a Samsunggal közösen ígéretet tett, hogy a jövőben komolyabban veszik ezt a témakört. A Google már be is jelentette, hogy a Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10, és a  Nexus Player modellek tulajdonosai már most letölthetnek egy átfogó biztonsági frissítést. Emellet arra is ígéretet tettek, hogy a típus megjelenéstől számítva 3 évig teszik biztonságosabbá a készülékeket.

google_android_virus

A Samsung, mint a világ legnagyobb androidos készülékgyártója, szintén nagyobb hangsúlyt fektet a probléma megoldására, ezért kidolgoztak egy újfajta frissítési procedúrát. Ennek a lényege, hogy a Samsung telefonok havonta új biztonsági frissítéseket kapnak, méghozzá úgy, hogy ezzel a felhasználónak nem kell foglalkoznia. A vállalat rendszere ugyanis folyamatos időközönként letölti a telefonra az új szoftvert, csak fel kell telepíteni.

Reméljük, hogy a Google és a Samsung példáját hamarosan a többi gyártó is követi és a jövőben egyre biztonságosabbá vállnak az életünk részét képező okostelefonok.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés