Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenyűgöző lett az új Meizu MX5

Kütyük

Lenyűgöző lett az új Meizu MX5

A kínai gyártó csúcsmodellje immár hivatalosan is bemutatkozott.

Vége a találgatásoknak, a Meizu új csúcsmobilja megérkezett. Az MX5 ráadásul igen impozánsra sikerült, mind a külső, mind pedig a műszaki tartalom tekintetében. A formavilág a Galaxy S6 és az iPhone 6 telefonokat idézi, de kétségkívül elegáns és minőségi, köszönhetően annak, hogy csak fémet és üveget használtak a burkolathoz. A csupán 7,6 mm-es házban abszolút felsőkategóriás hardver rejtőzik, nem lesz okunk szégyenkezni vele. Az 5,5 hüvelykes AMOLED kijelző Full HD felbontással és Gorilla Glass 3 védelemmel rendelkezik, a készülék fő erejét pedig a MediaTek MT6795T chipset adja.

meizu_mx5_1

Ez a Helio X10 néven is futó egység egy valós (egyenként vezérelhető) nyolcmagos Cortex-A53 processzort tartalmaz, melyek 2,2 GHz-es órajelen működnek. A grafikai feladatokat egy PowerVR G6200 intézi, a multitaskról 3 GB RAM gondoskodik. Belső tárhelyben 16, 32 és 64 gigabájt a választék, ezt viszont nem bővíthetjük tovább. Fotózásban sem leszünk hátrányban, a hátlapon egy 20,7 megapixeles (valószínűleg Sony) szenzor dolgozik, melyhez F2.2 fényerejű, Gorilla Glass üveggel védett optika, kéttónusú LED vaku és lézeres autofókusz tartozik.

meizu_mx5_3

Akár 4K felbontásban is videózhatunk, 720p esetén pedig 100 fps lassított felvételre is van lehetőség. A szelfizésre egy 5 megapixeles, F2.0 optikás előlapi egység áll rendelkezésre. Megújították az mTouch 2.0 névre keresztelt előlapi gombot, ami egyben ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál. A billentyű sokkal ellenállóbb, vízálló borítást kapott és akár 300 ezer lenyomást is kibír meghibásodás nélkül.

meizu_mx5_6

Az MX5 kínai mobilhoz illően kétkártyás készülék, mindkét foglalatban elérhető a 4G LTE, továbbá ac/b/g/n szabványú duál frekvenciás WiFi, Bluetooth 4.1 is elérhető. A vékony ház ellenére egy 3150 mAh-s akkumulátor adja az energiát, melyet az mCharge funkcióval 0-ról 25%-ra 10 perc alatt lehet feltölteni. Végül a készüléken a legújabb, Androidra épülő Flyme OS 4.5 rendszer fut. A Meizu MX5 grafitszürke, ezüst és pezsgő színekben lesz kapható, az alap 16 gigás változat 290 dollárba (kb. 81 ezer forint) kerül, a 64 gigásért 390 dollárt (kb. 110 ezer forint) kérnek majd.

meizu_mx5_2



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés