Connect with us

technokrata

Hazánkban is bemutatkozott az LG G4

Kütyük

Hazánkban is bemutatkozott az LG G4

Végre itthon is testközelből ismerhettük meg az LG új csúcstelefonját.

A legnagyobb gyártók általában év elején jelentik be aktuális csúcskészüléküket, ám az LG ezúttal kicsit kivárt, mielőtt a nagyközönség megismerhette a G4-et. A nemzetközi bemutató után tegnap itthon is tartottak egy sajtótájékoztatót, melyen részletesebben is megismerhettük az újdonságot. Jól jelzi a rendezvény fontosságát, hogy azon az LG több helyi, regonális és nemzetközi vezetője is megjelent. Elsőként megtudhattuk, hogy a gyártó igyekezett önálló utat járni a külső dizájn és a minőség terén. Szerintük a jelenleg kapható legtöbb prémium kategóriás telefon hasonlít egymásra, a G4 viszont kitűnik közülük. A G Flex 2-nél már látott hajlított felépítés ezúttal is megvan, bár ennek mértéke szerényebb. Kihangsúlyozták, hogy a hajlított forma nem pusztán formai elem, hanem növeli a kijelző védelmét is. Ez utóbbi persze üvegborítást kapott, és bár a telefon hátlapja alapesetben műanyag, ezen a téren is villantottak egy extrát.

lg_g4_1

A normál hátlapot 3D-s felülettel dobták fel, ám az igazi lényeg a bőrborítású változat. Igen, abszolút valódi, minőségi bőrt alkalmaznak, többféle színben. Nem kevesebb, mint 12 hét(!), mire egy ilyen bevonat elkészül és még a varráshoz felhasznált cérna is Németországból származik. Mindeközben azt a fontos tény is említésre került, hogy a G4 hátlapja (ellentétben a konkurencia jelentős részétől) levehető, alatta pedig a 3000 mAh-s akkumulátor kivehető, cserélhető, továbbá van lehetőség microSD-vel történő memóriabővítésre.

lg_g4_4

Ezután áttértek az új IPS Quantum kijelzőre, melynek felbontása maradt QHD, de ezt nem is kívánták növelni. A Quantum elnevezés többféle újítást jelez, ennek köszönhetően a képernyő színhűsége, kontrasztja jelentősen javult. Az újfajta folyadékkristály szerkezet miatt a fényerő is nőtt, de eközben a fogyasztás csökkent, ami ma egy kritikus pontja az okostelefonok többségének.

lg_g4_2

Harmadik pontként következett a kamera, itt szintén jelentős előrelépés történt az előd G3-hoz képest. A felbontás 16 megapixelre nőtt, mellette viszont extrafényes, F1.8 értékű optikát és megnövelt méretű szenzort illesztettek hozzá. Ám ennyivel nem elégedtek meg, mert az optikati képstabilizátor is fejlődött. A korábbi két tengely helyett már három tengely mentén tudja a remegéseket kiküszöbölni, a korábbi 1 fokhoz képest 2 foknyi mértékben. Mindezt professzionális teljesen manuális mód koronázza meg, ahol a záridő, ISO, fehéregyensúly és más beállítások mellett akár nyers RAW formátumban is rögzíthetünk. Annyira büszkék a fényképezőre, hogy Pályi Zsófia, többszörös díjazott sajtófotóst hívták meg a kamera részletes bemutatásához, aki a telefonnal általa készített fotókból is prezentált a közönség számára.

lg_g4_5

Végül a felhasználói felület volt az utolsó témakör, az LG már a 4.0-s verziónál tart. Drasztikusan nem nyúltak hozzá, de finomítottak az ikonok megjelenésén, számos hasznos extrát érhetünk el benne, többek között a telefon figyelmeztet minket, ha egy háttérben futó alkalmazás túl sok energiát használ, ezzel veszélyeztetve a megfelelő üzemidőt. Egy szó, mint száz, az LG G4 konkurenciához képest későbbi debütálása (a Sony Z4 még várat magára) tudatos lépés volt, a telefon számos érdekes funkcióval bír, kamera téren várhatóan az élvonalban lesz, a bőr hátlap pedig valóban különleges és egyedi megoldás. Az LG G4 hamarosan kapható lesz Magyarországon, mind kártyafüggetlen, mind szolgáltatói konstrukciókban. Árakról nem esett szó, viszont azt elárulták, hogy a bőrborítású verziókból csak a világosbarna és a fekete színű lesz hivatalosan elérhető.

lg_g4_3Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin