Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így reagált a Google az új MacBook-ra

Kütyük

Így reagált a Google az új MacBook-ra

Véletlenül pont az Apple rendezvénye után frissült a Chromebook Pixel. A külső ezúttal maradt a régi, a belső azonban jóval fejlettebb lett.

Nem maradt válaszlépés nélkül a hétfői MacBook bejelentés, a Google azon nyomban bemutatta a Chromebook sorozat legújabb tagját. Az új Chromebook Pixel az előd által kitaposott úton halad tovább, azaz a fókusz továbbra is a nagyfelbontású kijelzőn és a Chrome OS-en, semmint a szemkápráztató dizájnon van.

chromepixel1

Talán nem is olyan meglepő, hogy az új Pixel gyorsabb elődjénél, az alapkiadás burkolata alatt most egy  2.2 GHz-es Intel Core i5 processzort, 8 GB RAM-ot és 32 GB-nyi memóriát találunk. Plusz pénzért már egy 2.4 GHz-es Core i7-es processzor, 16 GB-nyi RAM és 64 GB memória is megvásárolható. Akárhogy is döntsünk, a megjelenítő minden esetben egy 12,85″-es, 2560×1,700 pixel felbontású érintésérzékeny egység lesz.

A szuper minőségű kijelzőn túl még az USB-C foglalat is közös a MacBook-kal, hiszen a ChromeBook Pixel tulajdonosai is kihasználhatják a többféle portot kiváltó megoldást. Az Apple újdonságától eltérően a Google modellje azonban nem egy, hanem rögtön két darabot rejt. Rajtuk kívül még két USB 3.0 csatlakozót és egy SD kártyaolvasót is elrejtettek a mérnökök, illetve a repertoár része még a 720p felbontású webkamera is. 

chromebookpixel2

A WiFi ac támogatással érkező, egyetlen töltéssel akár 12 órán át is működő Chromebook pixel alap kiadása 999 dollárt kóstál, mely a specifikációkat figyelembe véve soknak tűnik, azonban ez inkább egy, a Google szolgáltatásait maximálisan kihasználó, billentyűzettel is ellátott táblagép, semmint egy önálló, a Windows vagy OSX alapú készülékeket kiváltó laptop. Pontosan ezt a kategóriát erősíti a hétfőn leleplezett MacBook is, ám az 1299 dolláros, azaz 300 dollárral magasabb árcímke biztosan sokat hoz még a Google konyhájára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés