Connect with us

technokrata

Feltörte az iPhone-t és az iPad-et a CIA

Kütyük

Feltörte az iPhone-t és az iPad-et a CIA

A hírszerző hivatalt a felhasználók adatai érdekelték.

Az NSA botrány óta már igen magasra került az ingerküszöb, hiszen nyilvánvalóvá vállt, hogy a titkosszolgálatok csak oda nem jutnak be, ahova nem akarnak. Így van ez az Apple két legnépszerűbb termékével az iPhone-nal és az iPad-del is. A legújabb információk alapján a CIA 2006 óta megrendezett, Trusted Computing Base Jamboree  névre keresztelt rendezvényén aktívan foglalkoztak a kaliforniai gyártó termékeivel. Ez, a titokban zajló esemény a szakma krémjét látták vendégül, a CIA mellett az NSA alkalmazottak is gyakori résztvevők voltak, de külsősök is bejuthattak. 

iphone_virus

A The Intercept újság most nyilvánosságra hozott egy 2012-es meghívót a rendezvényről, ez pedig azért is óriás dolog, mert az NSA botrány előtt ennek a létezését is hétpecsétes titokként őrizték. Az adatok szerint a meghívottak közösen próbálták meg – inkább több, mint kevesebb – sikerrel feltörni a különböző piacokon megjelent biztonsági eszközöket, így az Apple készülékeit is. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a kaliforniai vállalat több ízben is a középpontba került, főképp azért, mert az efféle kutatásokat igen nagy erőkkel támogatta az Egyesült Államok kormányzata is.

A feladat általában a titkosított firmware-ek feltörésére irányult, hogy aztán a fertőzött kódot a készülékre juttatva hozzáférjenek az azon lévő adatokhoz. Ennek érdekében még az iPhone-ra és iPad-re szánt applikációk fejlesztését lehetővé tevő Xcode-ot is módosították. A cél az volt, hogy a fejlesztő a nem hivatalos forrásból letöltött alkalmazást is teljesen valódinak gondolja. Ez első ránézésre így is volt, azonban néhány, apróbb módosítást is eszközöltek a Jamboree résztvevői, így az ezzel készített alkalmazások folyamatosan jelentettek a CIA-nak.

ciaiphone

A CIA természetesen nem kommentálta az értesüléseket, ám ne legyen kétségünk afelöl, hogy számtalan, ehhez hasonló megoldással próbálkoznak az ügynökségek az adataink megszerzésének érdekében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin