Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egészség szolgálatába áll az Apple

Kütyük

Az egészség szolgálatába áll az Apple

A ResearchKit-tel a kutatók munkáját igyekszik segíteni az Apple.

HomeKit, HealthKit és CarPlay: Eddig ezek jelentették az Apple főbb csapásirányait a mobil terjeszkedés területén, hiszen segítségükkel a lakásunk mellett az egészségünkre és az utazásunkra is figyelhet az okostelefonunk. A mai napon azonban megismerhettük a ResearchKit-tet, mely nem más, mint egy, az orvostudomány szolgálatába álló keretrendszer. 

researchkitapps

Jeff Williams, az Apple tevékenységekért felelős alelnöke a bemutatón azzal a problémával szembesítette a jelenlévőket, hogy az orvosok rendkívül lassan és rendszertelenül tudják figyelemmel követni a páciensek betegségét, így kutatások és más, az állapotukat javítását szolgáló tevékenységek is lassan kivitelezhetőek.

A ResearchKit viszont a felhasználók zsebébe költözteti az orvosokat, hiszen például egy Parkinson betegségben szenvedő páciensnek nem kell feleslegesen beutazni az orvosához, elég, ha a telefonjával elvégez néhány feladatot, az eszköz pedig a beépített szenzoraival méri a a tulajdonosa állapotát. A ResearchKit teljesen nyílt rendszer lesz, az Apple reményei szerint így számtalan, a betegeket segítő alkalmazás készül majd a jövőben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés