Connect with us

technokrata

Könnyű lesz megjegyezni: Az összes új Alcatel neve PIXI 3

Kütyük

Könnyű lesz megjegyezni: Az összes új Alcatel neve PIXI 3

5 új modellel bővítette palettáját a kínai gyártó.

Nem bonyolította túl legújabb kollekciójának elnevezését az Alcatel. A kínai vállalat ugyanis három táblagépet és két okostelefont is Pixi 3-nak keresztelt el, így ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük, hiszen első látásra nagy a zűrzavar. Ha jobban beleássuk magunkat a modellekbe, azért valamiféle logika már kirajzolódik.

Okostelefonok:

A két, Pixi 3 (5.5) varinással két különböző szegmenst céloz meg a gyártó. A 3G-s kiadás az olcsóbb telefont keresőknek lehet jó alternatíva, ebben egy 5.5″ -es qHD (540 x 960 pixel) megjelenítő található, egy négymagos,  MediaTek MT658 chipsetű processzorral és 1 GB RAM-mal karöltve. A drágább kiadás HD képernyőt és egy erősebb – szintén négymagos – QCT 8909 chipettel rendelkező processzort tartalmaz.

alcatelpixi

Mindkét variáns egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamerával lép majd piacra. Az elkészült fényképeket a 8 GB-os memóriába menthetjük, ez a drágább variáns esetén 128 GB-ig bővíthető. Érdekesség, hogy az olcsóbb, 3G-s kiadásban egy 2910 mAh-es akkumulátor található, a drágábban pedig “csak” egy 2800 mAh-es egység került beépítésre. Az Android 5.0 Lollipop rendszerrel megjelenő telefonok élénk színekben kerülnek majd piacra, így várhatóan sok fiatal tetszését elnyerik majd.

Táblagépek:

Ahogy a telefonok, úgy a táblagépek is közös nevező alá kerültek, így a Pixi3 (7) sorozat is legalább annyira zavarba ejtő, mint a Pixi 3 (5.5). A fő vonalat a WiFi illetve a 3G vagy az LTE támogatás jelenti. Az alap, kizárólag WiFi hálózatokon használható eszköz egy négymagos, 1,3 GHz-es processzort kapott, 512 MB RAM-mal és 4 GB memóriával karöltve. A 7″-es, 1024 x 600 pixel felbontású képernyő mellett egy 2 megapixeles kamerát, Bluetooth 4.0 támogatást illetve egy 2820 mAh-es akkumulátort is rejt a modell. A 3G-vel szerelt verzió egy kétmagos, 1,3 GHz-es processzort, 4 GB memóriát, 512 MB RAM-ot és egy 2 megapixeles kamerát tartalmaz. Érdekesség, hogy ezzel akár telefonálni is lehet, illetve a beépített GPS hatására nem fogunk elveszni az úton sem. Akárcsak a WiFi kiadás, ez is Android 4.4 KitKat-tel kerül piacra.

pixi3tablet

A csúcsot az LTE-t támogató verzió jelent, ebben egy  Qualcomm Snapdragon 210 chipsettel rendelkező négymagos, 1,1 GHz-es processzor található. A képernyő itt is 1024×600 pixel felbontású IPS panel, azonban ebben a modellben már megjelenik a Bluetooth 4.1 támogatás is, illetve a RAM is 1 GB-ra bővült. A 3G-s társához hasonlóan ez is képes telefonfunkciók lebonyolítására, illetve a repertoár része még az OTG támogatás is. Az LTE-vel felszerelt kiadás a két másik újdonságtól eltérően már Android 5.0 Lollipoppal kerül piacra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin