Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissítve: Idegesítőek a Lenovo notebookjai

Kütyük

Frissítve: Idegesítőek a Lenovo notebookjai

Bosszantó kiegészítővel árulja a laptopjait a kínai gyártó.

Az bizonyára senkinek sem újdonság, hogy egy-egy új laptop vagy PC vásárlása esetén gyakran találkozunk előretelepített, sokszor felesleges programokkal. Ezek komoly szerződések miatt kerülnek fel az eszközökre, a gyártók célja a profit mellett, hogy egy komplett csomagot biztosítsanak a felhasználóknak.

lenovo-yoga-2-11i-02

Ez azonban gyakran vezet kellemetlen meglepetésekhez, hol letörölhetetlen szoftverek, hol idegesítő kiegészítők formájában. A Lenovo új laptopjai esetén egy bővítménnyel gyűlhet meg a felhasználók baja. A Superfish Visual Discovery elvileg a keresésben segítene, azonban inkább  reklámokkal sokkolja az újdonsült laptop tulajdonosát. 

Az hagyján, hogy a Superfish képes olyan helyekre is elhelyezni egy reklámot, ahova nem is került volna ilyen, de az igazán bosszantó az az, hogy eközben akár a felhasználó adataihoz is hozzáfér, így a szoftver akár bankkártyaadatokhoz és jelszavakhoz is hozzájuthat. Szakértői vélemények szerint a kiegészítő törlésére csak úgy van lehetőség, ha teljesen újratelepítjük a Windows-t, a géphez kapott sorozatszám segítségével.

Frissítés:

A Lenovo reagált az ügyben, nyilatkozatukat változtatás nélkül közöljük:

Néhány felhasználói laptopon, amelyet az október és december közötti rövid időszakban szállítottunk már megtalálható volt a Superfish, amely arra szolgált, hogy segítse a fogyasztóinkat, hogy vásárlásuk közben számukra érdekes termékekkel találkozhassanak. Azonban a felhasználók visszajelzése nem volt pozitív, ezért gyorsan döntöttünk és válaszul:

1.) A Superfish-t teljes mértékben eltávolítottuk a szerver-oldali interakciókról (január óta) minden egyes Lenovo termékről, tehát már többé nem aktív. Ez a piacon megtalálható minden terméken letiltja a Superfish-t.

2.) A Lenovo januárban leállította a szoftver előtelepítését az eszközökön.

3.) A jövőben sem tervezzük, hogy előtelepítsük ezt a szoftvert.

Alaposan megvizsgáltuk a technológiát, és nem találtunk bizonyítékot, amely egyértelműen alátámasztaná a biztonsági problémát. De tudjuk, hogy a felhasználóinkban aggályok merültek fel ebben a kérdésben, ezért léptünk, és már nem szállítunk egyetlen terméket sem ezzel a szoftverrel. Továbbra is alaposan megvizsgáljuk, hogy mit és hogyan teszünk, hiszen számunkra a felhasználóink igényei, élménye és prioritásai állnak az első helyen.

Továbbá tisztázni szeretnénk, hogy a Superfish tisztán csak képen/szövegen alapul, és nem a felhasználó viselkedését veszi alapul. Továbbá nem figyeli meg a felhasználó viselkedését és nem rögzíti a felhasználói adatokat, valamint nem tudja, hogy ki a felhasználó. Ezenkívül a felhasználót nem követi, nem célozza újra és minden munkaszakasz független. Továbbá természetesen a felhasználók kiválaszthatják, hogy nem kívánják használni a terméket. A kapcsolat a Superfish programmal pénzügyileg nem meghatározó, a célunk csak az volt, hogy fokozzuk a felhasználói élményt. Mára tisztában vagyunk azzal, hogy a szoftver nem felel meg a célnak, és ezért gyorsan, valamint határozottan cselekedtünk az üggyel kapcsolatban.

Biztosítjuk a támogatást a fórumainkon minden felhasználónk számára. Célunk, hogy megtaláljuk azokat a technológiákat, amelyek a legjobban szolgálják a felhasználóinkat. Ebben az esetben egyből reagáltunk a negatív kritikákra és határozott intézkedéseket tettünk az ügyben. Ha felhasználóink nyomon szeretnék követni a további lépéseinket, valamint bővebb információt kapni az ügyről, kérjük látogassanak el a http://forums.lenovo.com weboldalunkra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés