Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így növelheted e-könyv olvasód élettartamát

Kütyük

Így növelheted e-könyv olvasód élettartamát

Íme 7 szabály régi és leendő e-reader tulajdonosoknak.

Óvás a fizikai sérülésektől

Érdemes minimálisra csökkenteni az eszköz karcolódásának és külső sérülésének lehetőségét. Ez különösen azokra vonatkozik, akik szeretnek útközben olvasni, és gyakran tartják az e-könyv olvasót táskában vagy a zsebükben. Az e-könyv olvasókhoz számos színű, mintájú és anyagú tok érhető el, amelyek nem csak védik, hanem stílusossá is teszik a készülékeket.

Rendszeres tisztítás

A kijelzőt legalább heti rendszerességgel érdemes egy puha textíliával megtisztítani. A mikroszálas anyag a legmegfelelőbb erre a célra, de alkoholmentes nedves törlőkendő is használható, ám érdemes utána szárazra törölni a képernyőt. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a maró hatású folyadékok, mint az alkohol, az aceton és egyéb oldószerek rongálják a kijelzőt, ezért ezeket mindenképpen érdemes kerülni.

Óvatosan a gőzzel

Nehéz megállni, hogy egy forró fürdő alkalmával ne vegyük elő az e-könyv olvasót, a gőz azonban bejuthat a készülék belsejébe, ahol lecsapódva károkat okoz. Kivételt képez ez alól a vízálló PocketBook Aqua készülék, mely a forró fürdő mellett vízparton vagy termálfürdőben is tökéletesen használható akár 1 méter vízmélységig.

Megfelelő töltés

Az akkumulátor hosszú élettartamának biztosítása érdekében a vásárlás után érdemes azonnal feltölteni a készüléket. Amikor az e-olvasó jelzi, hogy a töltöttség alacsony, a legjobb, ha kikapcsoljuk, és 8-12 órán keresztül töltjük. Ez lámpaoltásnál könnyedén megoldható.

Érdemes elkerülni, hogy a készülék teljesen lemerüljön. A lítiumion-akkumulátoroknál nincsen úgynevezett memóriaeffektus, ezért nincs szükségük mélykisülésre. Az akkumulátor hosszú távú tárolásához a 30-50 százalékos töltöttség és a nagyjából 15 fokos hőmérséklet az ideális.

Nem szeret napozni

Az e-könyv olvasók nem képesek magukat hűteni, ezért óvni kell őket a túlmelegedéstől. Ne tegye ki hosszú ideig közvetlen napsütésnek és ne hagyja olyan hőforrások közelében, mint a radiátor.

Ezzel a 7 egyszerű szabály betartásával biztos lehet benne, hogy e-könyv olvasója hosszú ideig kiváló útitársa lesz, és segítségével akár egy egész könyvtárat végigolvashat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés