Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a YouTube Music Key Beta

YouTubeMusicKeybeta-GooglePlayMusic

Kütyük

Elindult a YouTube Music Key Beta

A YouTube Music Key nem csak egy zenestreamelő szolgáltatás, jóval többet ajánl, mint versenytársai.

Csaknem egy évnyi pletykaözön után a Youtube végre bemutatta zenestreamelő szolgáltatásának beta verzióját, így végre új részletek kerültek ki a programról.

Alapvetően két részletben érkezik a szoftver. Mától már a webes és androidos felhasználók egy music hubot láthatnak az oldal menüjénél, melybe a különböző zenei ajánlások és lejátszási listák kerülnek a népszerű előadók és dalok mellett. Az iOS-es frissítésre sajnos még várni kell. Ez az első része az újdonságnak, mely ingyenes elérhető lesz mindenki számára, és tulajdonképpen az eddigi tartalmakat rendezi az előadók diszkográfiájához illően.

YouTubeMusicKeybeta-GooglePlayMusic ytmusickeyimg2

A második rész az, ami valóban érdekes lehet és amiről annyit hallhattunk. Ez egy előfizetést igénylő szolgáltatás, mely a YouTube Music Key nevet kapta. A beta verzió mától indult az USA-ban, Spanyolországban, Portugáliában, Finnországban és az Egyesül Királyságban. A 10 dolláros havidíjért reklámmentes hallgatást kapunk offline mód támogatással (akárcsak a Spotify-nál) és még a háttérben is hallgathatjuk kedvenc számainkat, ami bizony nagyon hiányzott az eddigi YouTube alkalmazásunkból. Emellett végtelen lejátszási listákat is kínálnak, ami nagyjából a Spotify rádiófunkciójával egyenértékű.

A legfontosabb azonban az, hogy elérhetjük rajta keresztül az egész Google Play Music zenetárat. Tehát ezzel az egy előfizetéssel egyaránt használhatjuk a keresőóriás zene- és videóplatformját. A Play Music applikáció is hamarosan kap egy frissítést, mellyel a videoklipeket közvetlenül a programból elérjük, és nem kell többé a YouTube-ban keresgélni érte. Ha már előfizettünk a Play Musicra ez talán az idei év legjobb híre számunkra.

Az egyetlen csalódás, hogy a beta verzió meghívásos alapon indult el. Hogy pontosan hogyan kerülhetünk a listára, nem teljesen tisztázott. A vállalat elmondása szerint először a “legnagyobb zene rajongóikat hívják meg”. Akármit is jelentsen ez, a meghívottak 6 hónap ingyenes csomagot kapnak, melyet ezután 8 dolláros akciós árral hosszabbíthatnak meg. Sajnos a teljes verzióra várnunk kell 2015-ig, de kétség nélkül megéri majd előfizetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés