Connect with us

Hirdetés

technokrata

Baton: folytonosság android és android között

nextbit baton

Kütyük

Baton: folytonosság android és android között

A Nextbit fejlesztés alatt álló szolgáltatásával egy gombnyomással átküldhetjük a munkafolyamatot egy másik androidos eszközre.

Az ex-Google dolgozók által alapított Nextbit nevet viselő startup egy nagyszerű szolgáltatáson dolgozott az elmúlt időszakban. A Cyanogen-nel való együttműködésben egy igazán hasznos program született meg, mellyel az iOS 8 és OS X Yosemite közötti folytonossághoz hasonló szolgáltatást érhetünk el.

A Baton-nal bármikor folytathatunk egy e-mailt, egy játékot vagy egy dokumentum szerkesztését (és szinte bármit) két android készülék között. Nincs más dolgunk, mint mind a két eszközre telepíteni, és ha a használni kívánt alkalmazás installálva van mindkét félen csak egy gombnyomás átküldeni a folyamatot az egyikről a másikra. Ha egy applikáció nincs rajta a fogadó készüléken a rendszer automatikusan felajánlja a telepítését, így már a kereséssel sem kell bajlódnunk. Az átküldéshez a korábbi alkalmazások listáját kell megnyitnunk és kiválasztanunk a másik készüléket.

Egyelőre a tesztelés fázisában van a szoftver, de a következő generációs CyanogenMod-dal elérhetővé válik, így például a OnePlus One biztosan megkapja a funkciót. Ez legfőképp azok számára jelenthet előnyt, akik több androidos eszközt használnak, például egy mobil és egy tablet kombinációjában. Az Apple-nél azért kiemelkedőbb ez a funkció, mert asztali gépeik is támogatják a folytonosságot.

Ez azonban csak a kezdet a Nextbitnek. Egyik másik zseniális szolgáltatást álmodtak meg. Látva, hogy a több mint az 50%-a az okostelefon felhasználóknak 12 hónap alatt kifogy a tárhelyből készülékén, a startup célja a korlátlan tárhely biztosítása. A belső és a felhő-alapú tárhely kombinációjából épülne föl a szolgáltatás, és mivel minden adatátvitel a háttérben futna, a felhasználó észre sem venne semmit az egészből, csak azt, hogy végtelen mennyiségű adatot hordozhat telefonján. Az Apple, a Google, a HTC és az Amazon dolgoznak majd együtt a projekten, de mivel még folynak a tárgyalások a mobilszolgáltatókkal, nem árultak el egyéb részletet.

nextbit baton



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés