Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi újításokkal jön az Android L

Kütyük

Forradalmi újításokkal jön az Android L

A Google bemutatta az Android rendszer következő verzióját.

Tegnap este hivatalosan is leleplezte a mobil rendszerének legújabb kiadását a Google. A nem túl fantáziadúsan egyelőre Android L-nek keresztelt újdonság fejlesztői verziója már most letölthető. A megújult, Material Design fantázianévvel külsővel érkező rendszer legfontosabb fejlesztése, hogy mostantól már 64 bites processzorokkal is használható, azaz a Google sikeresen felvette a versenyt az Apple rendkívül nagy sikerrel marketingelt szolgáltatásával.

Android L

A dizájn és a teljesítmény mellett az üzemidő is nagy hangsúlyt kapott, a kaliforniai gyártó ígérete szerint egy Nexus 5 például 90 perccel is tovább bírhatja szuflával, hála az új Power Saving üzemmódnak. Ennek lényege, hogy az általunk nem használt készülék “szabadidejében” visszaveszi a processzor teljesítményét és lecsatlakozik a hálózatról is.

gsmarena_105

A Google emelett nagy figyelmet fordított a vállalati szektorra is, az Android L alapú készülékek igy két üzemmódban is működhetnek, azaz a munkahelyünkön a vállalati információkra lesz rálátásunk, míg a nappalinkban a személyes ügyeinkkel foglalkozhatunk.

gsmarena_110

A munka mellett az egészségünk védelme is helyet kapott az Android L-ben, a Google ugyanis a Fit-tel igyekszik konkurenciát állítani az Apple HealtKit-nek.

gsmarena_444

A szoftver a telefonunkról vagy a viselhető kütyünkről megszerzett adatokból dolgozik majd, csakúgy mint a konkurencia megoldása. Az Android L kiadása várhatóan ősszel válik majd letölthetővé, addig pedig biztosan sokat hallunk még a készülő rendszerről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés