Connect with us

technokrata

Új nézőpontba helyezi a képeinket a Lytro újdonsága

Kütyük

Új nézőpontba helyezi a képeinket a Lytro újdonsága

Utólag módosíthatjuk a perspektívát az Illummal.

2012-ben jelent meg a Lytro, a világ első, utólagos fokuszálással rendelkező fényképezőgépe. Az extravagáns formatervvel rendelkező eszköz azonban mindössze 1000 x 1000 pixel felbontású anyagokat készített és a képek megtekintéséhez szükség volt egy külön szoftverre is. A korlátozások azonban nem vették el a különcök kedvét a vásárlástól, így a vállalat most piacra dobja a készülék utódját.

lytro-illum-1

Az Illum névre hallgató újdonság sokat fejlődött elődjéhez képest, ezúttal egy 1″-es szenzort és egy 8-szoros nagyítással bíró, szuper közeli fotók készítésére is használható optikát találunk a hagyományosabb fedél alatt. A 40 Megaray felbontású anyagokat a 4″-es, 800×480 pixel a felbontású, dönthető hátsó képernyőn tekinthetjük meg. Megjelent a Programautomata mód is, így már manuális, ISO és záridő-vezérelt módban is fotózhatunk.

awaa-460

Az igazi érdekesség a technikai csemegéken túl azonban az, hogy az újdonság képes az elkészült anyagokon új perspektívát állítani, így akár más szögből is megcsodálhatunk egy-egy képet. Ehhez természetesen ezúttal is a gyártó által készített különleges szoftverre van szükség, ám jó hír, hogy mostantól akár JPG-be is exportálhatjuk a kész képet, illetve további szerkesztés esetén Adobe Photoshop, Lightroom és Aperture használatára is lehetőség van.

Az új különlegesség 1600 dolláros áron vásárolható meg júliustól, ám az előrendelők 100, a korábbi Lytro tulajdonosok pedig 200 dolláros kedvezményt kapnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin