Connect with us

technokrata

Az Android januárban: Feljövőben a KitKat, visszaesőben a GingerBread

Kütyük

Az Android januárban: Feljövőben a KitKat, visszaesőben a GingerBread

Továbbra is vezet a Jelly Bean.

Közzétette szokásos havi elemzését a Google. Az év első hónapja nem hozott drámai változásokat, továbbra is vezet a Jelly Bean és feljövőben a legújabb, 4.4-es KitKat.

A legnépszerűbb kiadás továbbra is a Jelly Bean 4.1-es verziója, a 2012-ben megjelent rendszer jelenleg 35,5%-ot tudhat magáénak. Ha mind a három verzióz számoljuk, a “cukorkák” előnye tovább nő, együtt már a piac 60,7%-át birtokolják. Még mindig rengeteg készüléken fut a 2.3 GingerBread, a matuzsálem továbbra is az összes eszköz 20%-án található meg, ez 1,2%-os visszaesés decemberhez képest.

 

androidjanuarMég mindig elég jól áll az Ice Cream Sandwich, a 2011-ben bemutatott rendszer 100-ból 16 androidos modellen található meg. Ha nem is dominál, de kétségtelen, hogy már mérhető szinten áll a KitKat, a Google legújabb rendszerének 1,8% jutott. Nem éri el ezt a százalékot a Honeyxomb és a Froyo, ketten együtt a piac 1,4%-át szerzik meg. Vélhetően vannak még forgalomban ennél is régebbi Android alapú készülékek, ám a Google ezeket már nem listázza az elemzéseiben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin