Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyolcmagos mobil, phablet, táblagépek az Alcateltől

Kütyük

Nyolcmagos mobil, phablet, táblagépek az Alcateltől

Nem tétlenkedik az Alcatel, egyre komolyabb eszközöket villantanak.

Alcatel One Touch Idol X+

Lehet, hogy most még a legtöbben a Samsung, Apple, HTC híreire figyelnek a legjobban, azonban jobban tesszük, ha már Kínára is koncentrálunk. Egyre izgalmasabb kütyük jönnek ugyanis kelet felől és a kínai kézbe került Alcatel ebben is igyekszik élen járni. A CES alkalmával összesen négy újdonságot jelentettek be, konkrétan egy-egy okostelefon és phablet, valamint két tablet szerepel a listán. Elsőnek a One Touch Idol X+ mobillal érdemes ismerkedni, noha elsőre csak a korábbi Idol X feljavított változatának tűnhet. Ez valóban így is van, ha csak a külsőt nézzük, szinte semmi sem változott. Kicsit lágyabb sarkok, fémből készült keret, 7,9 mm-es vékonyság jellemzi.

Alcatel_idolx+

Az 5″-es full HD IPS kijelző biztosan nem okoz csalódást a képminőség terén és hogy a működéssel se legyen gond, arról a MediaTek legújabb, nyolcmagos(!) processzora gondoskodik, magonként 1,6 GHz-es órajellel. Emellé 2 GB RAM-ot tettek, valamint 16 GB belső memóriát, amely még tovább is bővíthető. A hátsó kamera változatlanul 13 megapixeles, videót akár 1080p felbontással is rögzíthetünk. Talán kissé gyengének tűnhet a 2500 mAh kapacitású akkumulátor, viszont a zenekedvelőknek jó hír lehet a hardveres 24bit/192kHz jelfeldolgozás. Az Idol X+ Kínában már a hónap közepétől megjelenik 330 dolláros áron, a világ többi részén egyelőre várnunk kell rá.

Alcatel One Touch Pop C9

A phablet vagy más néven óriás kijelzős mobilok immár tényleg önálló kategóriává fejlődtek, és itt is kezdenek kialakulni a különböző árú és hardveres képességű egységek. Eszerint a belépőkategóriába szánják a One Touch Pop C9-et, amely 5,5 hüvelykes képátlójával teljesen jól illik ebbe a furcsa hibrid társaságba. A felbontás viszont már jelzi, hogy nem a legjobbakkal kívánja felvenni a versenyt, hiszen mindössze qHD (540×960 pixel) panelről van szó, ami IPS ide vagy oda, nem lesz döbbenetes minőségű.

Alcatel_pop_c9_1

Műszaki oldalról átlagosnak mondható a Pop C9, hiszen négymagos, 1,3 GHz-es MediaTek processzort, 1 GB RAM-ot, 4 GB-os bővíthető belső memóriát rejt magában. Hátul 8, míg elöl 2 megapixeles kamera áll rendelkezésünkre, természetesen a 3G, WiFi, GPS és Bluetooth sem hiányzik, Androidból a 4.2-es verziót kapjuk, az akkumulátor 2500 mAh-s. Szimpatikus lehet viszont, hogy többféle színben is megvásárolhatjuk majd, illetve egy praktikus flip cover tok is lesz hozzá.

Alcatel_pop_c9_2

Alcatel One Touch Pop7 és Pop8

A tablet piacon is nagyobb szeletet szeretne az Alcatel, így most bemutatották a One Touch Pop7 és Pop8 készülékeket. A két típus eléggé hasonló paraméterekkel bír, nem meglepő módon a nevükben lévő számok a kijelző méretét jelzik. Mindkettő eszköz elsősorban kedvező árával szeretne majd hódítani. A kisebbik, 7″-es modell 1024×600 pixeles TFT panelt kapott, kétmagos, 1,3 GHz-es MediaTek processzorral, 1 GB RAM-mal, microSD bővítéssel szerelték fel a csupán 285 grammos készüléket. Az előlapon VGA, míg hátul egy 2 megapixeles kamera segít a fotózásban, ami pedig feltétlen piros pont, hogy 3G modem és infraport is szerepel a képességek között, előbbi igazán ritkaság az olcsó tabletek között.

Alcatel_pop7_1

A nagyobbik testvér már HD (1280×800 pixel) felbontással és IPS panellel rendelkezik, valamint itt már négymagos MediaTek processzor dolgozik, szintén 1,3 GHz-es órajel mellett. A Pop7 már február végétől, míg a Pop8 március folyamán kerül a boltok polcaira, többféle szín közül választhatunk majd és lesz hozzá mágneses elven működő flip cover borító is.

Alcatel_pop8_2



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés