Connect with us

technokrata

Háromféle méretben debütál az ASUS ZenFone széria

Kütyük

Háromféle méretben debütál az ASUS ZenFone széria

Kétkártyás okostelefonként debütál az Asus új sorozata, a Zenphone.

ASUS ZenFone 4

Egy új sorozatot indított útjára Las Vegasban a tajvani ASUS. A Zenfone név egyelőre három készüléket takar, melyek közös jellemzője, hogy két SIM kártyával működnek és Intel Atom processzort kapnak. A külsőleg is elég hasonló telefonok Zenfone 4, 5 és 6 néven kerülnek majd piacra, meglepő módon a számozás itt is a kijelző méretét jelzi. Ennek megfelelően a legkisebb tag a Zenfone 4, amely csupán 4 hüvelykes WVGA kijelzőt kapott, ráadásul TN TFT-t, úgyhogy képminőség terén biztos lesz kompromisszum.

zenfone_4_1

Az elég vastag (11,5 mm), de könnyű (115 gramm) burkolat mögött egy kétmagos Intel Atom Z520 található, ez 1,2 GHz-en üzemel. Hozzá 1 GB RAM és  ismeretlen méretű (valószínűleg 4 GB) belső memória társul. A hátlapi kamera 5 megapixeles, melyhez jól láthatóan nem kapunk LED-et, viszont elég érdekes, hogy az akkumulátor kapacitása elvileg csupán 1170 mAh, ami okostelefonhoz mérten rendkívül kevés. A Zenfone 4 ára és piacra kerülésének ideje még nem ismert, az viszont biztos, hogy fekete, fehér, piros, sárga és türkiz színekből választhatunk majd.

zenfone_4_3

ASUS ZenFone 5

A középső tag már érezhetően komolyabb paraméterekkel száll harcba. 5 hüvelykes HD 720p IPS kijelzőt bámulhatunk, ami ráadásul kesztyűben vagy akár egy grafitceruzával is vezérelhető. Itt már egy Intel Atom Z2580 üzemel a burkolatban, mégpedig 2 GHz-en, ehhez pedig 1 GB RAM-ot és 4 GB-os bővíthető memóriát kapunk.

zenfone_5_2

A kamera 8 megapixeles fotókat készít és van LED villanó is, de érdekesebb, hogy a lencse f2.0 fényerejű, valamint egy úgynevezett “PixelMaster” technológiával bír, amely az ASUS szerint akár 400%-kal jobb fényérzékenységet eredményez sötétben való fotózáskor. A Zenfone 5 piacra kerülésének ideje és ára szintén nem ismert, de ennél a típusnál fekete, fehér, piros, kék és pezsgő színek lesznek.

zenfone_5_1

ASUS ZenFone 6

A trió harmadik tagja értelemszerűen a legnagyobb, egyben a legjobb tudással is bír. 6″-os képernyője már a phabletek közé sorolja őt, ugyanakkor felbontásban nem nyújt többet, ez is HD 720p. A kesztyűvel vagy ceruzával való vezérlés ebben is megvan, sőt a processzor is maradt az Intel Atom Z2580, de itt már 2GB RAM és 8 vagy 16 GB belső memória jár mellé (bővítésre van lehetőség).

zenfone_6_1

A hátsó kamera 13 megapixelre nőtt, ugyanúgy f2.0 lencsével és PixelMaster technológiával bír. A 200 grammos készülékben már egy 3240 mAh-s akkumulátor adja az energiát. Árról és elérhetőségről ezúttal sincs információ, a Zenfone 6 fekete, fehér, piros és pezsgő színekben lesz kapható.

zenfone_6_4Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin