Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kitilthatja a HTC-ket Németországból a Nokia

Kütyük

Kitilthatja a HTC-ket Németországból a Nokia

Újabb pert nyert a tajvani vállalat ellen a Nokia.

Egy újabb per végződött szerencsésen a Nokia számára. A finn vállalat már korábban is megtámadta a német bíróságon a HTC One modelljeit, ám most sikeresen elérték, hogy az összes, a tajvani cég által készített telefon árusítása tiltva legyen az ország területén.

A bíróságon úgy találták, hogy a HTC megszegte a Nokia EP1148681 nevű szabadalmát, melynek lényege hogy két készülék Bluetooth-on vagy NFC-n keresztül egymáshoz kapcsolódjon. A bíróság szerint ezért a Nokiának lehetősége van kitiltani a tajvani cég termékeit, igaz ehhez 400 millió eurónyi kötvényt kell kifizetniük.

gsmarena_001-25

Természetesen a HTC-nek lehetősége van a fellebbezésre, ám az biztos, hogy nincsenek könnyű helyzetben. Az ügybe a Google is beleszólt, a keresőóriás egy panaszt nyújtott be, szerintük ugyanis ez a szabadalom az egész Android ökoszisztémára veszélyes lehet, így el kell törölni.

Ez az ügy egy újabb bizonyítéka annak, hogy a Nokia a Microsoft felvásárlása óta a szabadalmaiból próbál megélni, az eset ugyanis kínosan hasonlít az Apple kontra Samsung persorozatra, azzal a különbséggel, hogy minden valószínűség szerint ennek még igencsak az elején járunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés